Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­ja: Yh­dys­val­tain isku on kään­ne­koh­ta Lä­hi-idän krii­sis­sä – "Mit­ta­van luokan vas­ta­is­ku on lu­vas­sa"

Yliopistonlehtori Susanne Dahlgren ei sulje pois avoimen sodan mahdollisuutta Yhdysvaltain ja Iranin välillä, mutta pitää kynnystä sotaan korkealla. Eniten Iranin Quds-erikoisjoukkojen komentajan murhasta hyötyy hänen mukaansa jihadistinen äärijärjestö Isis.

Yhdysvaltain isku, jossa tapettiin Iranin Quds-erikoisjoukkojen komentaja Qassim Suleimani, on käännekohta Lähi-idän kiristyneessä tilanteessa ja se johtaa välittömästi koston kierteeseen, arvioi Lähi-idän tutkija, yliopistonlehtori Susanne Dahlgren.

– Nyt odotetaan, mitä tapahtuu. Mitään hyvää ei tule tapahtumaan, Dahlgren sanoo.

Dahlgrenin mukaan vielä on liian aikaista arvioida, miten Iran tulee vastaamaan maassa legendan maineessa olleen Suleimanin tappamiseen. Iran ilmoitti heti Yhdysvaltojen iskun jälkeen, että se kostaa iskun. Iran käsittelee tulevia kostoiskuja tänään.

– Mittavan luokan vastaisku on luvassa, koska Yhdysvallat teki niin ison mittaluokan murhan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.