tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tur­val­li­suus­ala syynää nyt itse itseään – Var­tio­alan ri­kos­epäi­ly­jen jäl­ki­pyyk­ki on käyn­nis­sä, mutta uusista toi­mis­ta saa vas­tauk­sia nih­keäs­ti

Suomen Vartioliikkeitten liiton (SVLL) puheenjohtaja Jarmo Mikkonen pitää valitettavana sitä, ettei yksityisen turvallisuusalan luottamuksellisuuteen liittyviä tarpeita ole huomioitu rikosrekisterilaissa. Vahva yksityisyydensuoja on rekrytointiriski.

Nainen kuoli tammikuun alussa vartijoiden voimankäyttötilanteessa Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa. Poliisi tutkii tapahtumaa epäiltynä kuolemantuottamuksena. Lisäksi Itä-Uudenmaan poliisi tutkii järjestyksenvalvojien epäiltyjä väkivaltarikoksia pääkaupunkiseudun rautatieasemilla.

Turvallisuusalan yritysten ympärillä kuohuu ja siihen on täysi syy. Pahoinpitelyrikoksista epäillään Avarn Securityssä työskennelleitä järjestyksenvalvojia, ja kauppakeskuskuoleman tutkinta keskittyy Securitaksen vartijoihin.

Rikosepäilyjen takia turvallisuusalan toimintatavoista ja järjestyksenvalvojien lupien valvonnan tarpeellisuudesta on tullut myös poliittinen kysymys. Nyt sisäministeriö valmistelee selvitystyötä, jossa yksityisen turvallisuusalan koulutus, valvonta ja sääntely tutkitaan läpikotaisin. Selvitystä aiotaan myöhemmin käyttää pohjana mahdollisille lakimuutoksille.

Vakavien rikosepäilyiden takia luottamuspulasta kärsii koko ala.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.