Mainos

Tur­val­li­nen teat­te­ri­toi­min­ta alkaa Jä­nik­sen vuoden mer­keis­sä – ”Esitys tarjoaa kat­so­jil­le her­sy­vää huu­mo­ria, vauhtia ja maa­gis­ta rea­lis­mia”

Kemin kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on julkaistu. Luvassa on monipuolinen kattaus uutta ja vanhaa.

Viime keväänä ensi-iltansa saanut Jäniksen vuosi palaa Kemin Pirtin näyttämölle.
Viime keväänä ensi-iltansa saanut Jäniksen vuosi palaa Kemin Pirtin näyttämölle.

Teatterin ja kulttuurin ystäville on tiedossa ilouutisia. Kemin kaupunginteatterin syksyn ohjelmisto on julkaistu ja toiminta käynnistyy puolen vuoden tauon jälkeen.

Turvallinen teatteritoiminta käynnistyy yhdellä uudella ensi-illalla ja kolmella valmiilla tuotannolla. Kemin kaupunginteatterin teatterinjohtaja Sarianne Paasonen odottaa syksyä iloisin mielin.

– Odotamme avausta kuin lapsi odottaisi joulua. On hienoa saada yleisö takaisin. Toivo kerkesi nuupahtaa välissä, mutta onneksi olemme jo loppusuoralla. Tavoitteenamme on tehdä teatterikokemuksesta yleisöllemme niin turvallinen kuin mahdollista, Paasonen kertoo.

Näytöspaikkojen paikkamäärät ovat puolittuneet koronarajoitusten myötä: isolle näyttämölle mahtuu 56 henkilöä ja pienelle näyttämölle 20. Maksullisia narikoita ei ole, vaan kävijät voivat käyttää itsepalvelunarikkaa. Heidät myös ohjataan saleihin useamman sisäänkäynnin kautta.

– Tärkeintähän on, että ihmiset eivät tulisi sairaana katsomaan esitystä. Tarvittaessa rahat saa takaisin tai liput voi vaihtaa helposti seuraavaan esitykseen. Myöskään henkilökunta ei tule sairaana töihin, joten peruutuskynnys on matala, Paasonen muistuttaa.

Jäniksen vuoden paluu

Arto Paasilinnan tunnetuimpaan romaaniin perustuva Jäniksen vuosi kerkesi viihdyttää katsojia viiden esityksen verran ennen kuin korona iski teatterin toimintaan maaliskuussa.

– Onhan se ohjaajalle ja koko työryhmälle iso asia saada esitys ensi-iltaan ja saada se katsojien arvioitavaksi ja koettavaksi. Jäniksen vuosi lähti hyvin liikkeelle ja kevät vaikutti erittäinkin antoisalta, kunnes korona ilmaantui, ohjaaja Petri Jäärni muistelee kevään tapahtumia.

Ohjaajan iloksi työryhmä sai myönteisen päätöksen jatkaa Jäniksen vuoden esittämistä myös syksyllä.

– Jäniksen vuosi tarjoaa katsojille hersyvää huumoria, vauhtia ja maagista realismia. Se käsittelee myös jonkinlaista mielekkyyden etsintää, mikä on varmasti noussut tässä ajassa eri tavalla myös vahvasti esille, Jäärni avaa esityksen aihetta.

Myös Paasosen mielestä Jäniksen vuosi on erittäin onnistunut esitys.

– Se on todella erityyppinen, ja tarjoaa erittäin raikasta ja mielenkiintoista teatteria. Vatasen tarina on tuotu kivasti nykypäivään, Paasonen kehuu.

Jäniksen vuoden lisäksi ohjelmistossa jatkavat KAHLO - Sirpaleita naistaiteilijan elämästä sekä Viirun ja Pesosen joulu.

Uunituoreena Suomen ensi-iltana nähdään 17.10. amerikkalaisen Neil LaButen kolmesta lyhytnäytelmästä koostuva esitys Kaikki tai ei mitään. Kolmen ohjaajan tiivistunnelmainen yhteistuotanto vie katsojaa tyylilajista toiseen ja avaa arvaamattomia näkymiä tutun oloisiin ihmisten välisiin kohtaamisiin. Yhteisenä teemana on valta.

– Lämpimästi tervetuloa esityksiin, Paasonen toivottaa hymyillen.


Kemin kaupunginteatteri

Tutustu Kemin kaupunginteatterin syksyn ohjelmistoon >>

Jäniksen vuosi

Uusinta ensi-ilta 18.9.2020

Liput 23€ / 21€ / 14€

Esityspaikka Kemin Pirtti, Kauppakatu 7

Väliaikatarjoilut teatteriravintolasta

Hotelli Palomestarin ylläpitämä teatteriravintola Kemin Pirtillä on avoinna tuntia ennen esityksen alkua. Välttääksemme jonotustilanteita teatterin väliaikatarjoilut tulee tilata etukäteen: info@hotellipalomestari.com, puh. 040 350 0587 (klo 15 - 20 välisenä aikana)

Kemin kaupunginteatteri

Lippukassa

Kauppakatu 27

94100 Kemi

Puh. 016 258 232

Avoinna ti-pe klo 11-16, ja tuntia ennen esitystä ko. esityspaikassa