Tilaajille

Tun­net­ko jo Suomen ro­bot­ti­ran­ni­kon? Pis­kui­ses­sa Ul­vi­las­sa tehdään au­to­ma­tiik­kaa maail­man ren­gas­jä­teil­le ja su­per­mar­ket-ket­juil­le – Kii­na­kin himoaa ro­bot­te­jam­me

Automaatio- ja robotiikka-ala tuo Suomeen kaivattuja vientituloja, investointeja ja työpaikkoja. Ulvilainen Cimcorp tekee robottijärjestelmiä Bridgestonen ja Michelinin kaltaisille maailman rengasjäteille sekä espanjalaiselle kauppaketjulle. Sen vanavedessä pieneen kaupunkiin on syntynyt jo lähes 40 alan yritystä. Satakunnan robottirannikolla on aloitettu yhteistyö myös Kiinan kanssa.

Sataedun ammatillisessa oppilaitoksessa Ulvilassa toista vuotta opiskeleva Niko Salo aloittaa tänä syksynä automaatio- ja robotiikka-alan opinnot. Suomen robottirannikolla Satakunnassa alaa on voinut opiskella korkeakoulutasolla. Tänä syksynä automaatio ja robotiikka haluttiin voimakkaammin jo varhaisempaan koulutusvaiheeseen ammattiopistoon.

Saloa ja muitakin automaatio-opiskelijoita odottaa varma työpaikka kotimaakunnassa. Aluetta ei turhaan kutsuta robottirannikoksi: Satakunnassa on tärkeä robotiikka-alan yritysten keskittymä. Tällä vuosikymmenellä automaatio- ja robotiikka-ala on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa Satakunnassa, ja alan kasvu vain kiihtyy. Tärkeitä robotti- ja automaatioalan yrityksiä on myös naapurimaakunnissa Etelä-Pohjanmaalla ja Pirkanmaalla.