Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuliko hinta tuli hi­has­ta?

Esko Fält väitti (LK 28.10.) minun esittäneen Ounasvaaran uimahallia ja Ruokasenkadun siltaa ideoikseni. Pois se minusta. Kirjoitin niistä rovaniemeläisen aivotorkun ilmentyminä. Tässä ”pysähtylässä” moni päätetty asia ei toteuttamiseen saakka etene. Uhratuista panoksista välittämättä jo aloitettuja investointeja on surutta kuopattu.

Mistä Fält vetäisi 40 miljoonaa uuden uimahallin hinnaksi? Kustannuslaskelmien puuttuessa tietenkin hihastaan. Kokonaisuuksien hahmottamisessa on toivomisen varaa, jos annetaan lukijoiden ymmärtää, että isot investoinnit pitäisi maksaa heti kaupungin verovaroista. Pitkän aikavälin investointi- ja rahoituslaskelmia käyttäen ja omistajuutta hajaannuttaen ison uimahallin vuosittainen menorasite olisi helposti laskettavissa.

Rovaniemi ei ikinä olisi saanut aikaiseksi Ounasvaaran liikuntakeskusta, ei edes ison hallin rakentamista. Opisto on laajentunut ottamalla rakentamiseen lainaa. Niitä ja korkoja tulorahoituksella vähitellen lyhentämällä on luotu askel seuraavaan kehityskohteeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.