pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Tuli hännän alla läpi Eu­roo­pan, kun portit sul­keu­tui­vat selän takana – ro­va­nie­me­läi­sil­le Pirkko Lei­ti­läl­le ja Tero Yliant­ti­lal­le tuli kiire, kun he al­koi­vat saada hä­lyt­tä­viä vies­te­jä ko­ti­maas­ta

Ulkoministeriön ja tuttavien viestit herättivät, tuli kiire talvilaitumilta jokivarteen Rovaniemelle.

Leppoisa oleilu Välimeren leudossa ilmastossa loppui kuin leikaten, kun Espanjassa Alicanten tuntumassa talvehtineet Pirkko Leitilä ja Tero Ylianttila saivat hälyttäviä viestejä kotimaasta. Rajat olivat sulkeutumassa ja kotiin Kemijoen varrelle Rovaniemelle matkaa tuhansia kilometrejä. Oli pakko ottaa äkkilähtö.

Santa Polan kylän hiljeneminen alkoi epäilyttää – jotain on tekeillä. Sitten tuli Suomen ulkoministeriöstä tekstiviesti ja Pirkon serkulta puhelimella kuva, jonka hän oli napannut teksti-tv:n ruudulta. Tunnin päästä pariskunta oli jo matkalla.

– Huoltoasemallakin oli kaikki pantu kiinni. Pienestä luukusta sai maksaa polttoaineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.