Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tuki Putinin Venäjää tu­ke­vil­le jär­jes­töil­le lo­pe­tet­ta­va

Kirjoittaja haluaisi lopettaa valtion tuen Suomen Rauhanpuolustajilta. Järjestö on tullut tunnetuksi muun muassa takavuosien rauhanmarsseistaan.
Kirjoittaja haluaisi lopettaa valtion tuen Suomen Rauhanpuolustajilta. Järjestö on tullut tunnetuksi muun muassa takavuosien rauhanmarsseistaan.
Kuva: Katja Lehto

Reserviläisjärjestöillä on merkittävä vaikutus suomalaisten maanpuolustustahdon ja -kyvyn ylläpidossa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on lisännyt maanpuolustustahtoamme entisestään. Reserviläis- ja Reserviupseeriliitossa jäseniä on lähes 66 000. Aktiivinen toiminta tapahtuu 600 omarahoitteisessa paikallisyhdistyksessä, joita valtio tukee 32 000 eurolla vuodessa.

Suomen Rauhanpuolustajat saa opetusministeriöltä toimintatukea 177 000 euroa vuodessa eli 85 euroa/jäsen. Järjestö on kuulunut Neuvostoliitto-johtoiseen Maailman rauhanneuvostoon. Sen päämaja oli Helsingissä ja sitä johdettiin Tehtaankadulta. Ennen lakkauttamistaan SKDL oli Rauhanpuolustajien jäsenjärjestö. Muistissa on, miten järjestö hyväksyi Tshekkoslovakian miehityksen 1968.