Marjanpoimijat: Yk­si­kään thai­maa­lai­nen ei jät­tä­nyt vii­su­mi­ano­mus­ta mar­jan­poi­min­taa varten

Pääkirjoitus: Hidas lu­pa­pro­ses­si voi olla ul­ko­mais­ten jät­ti-in­ves­toin­tien suurin este

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tors­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ro­va­nie­mel­lä kou­lus­sa ja päi­vä­ko­deis­sa ko­ro­na­tar­tun­to­ja, Län­si-Poh­jan sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi uutta tar­tun­taa, etä­työ­suo­si­tus jatkuu kiih­ty­mis- ja le­viä­mis­vai­heen alueil­la, ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrä Suo­mes­sa on kään­ty­nyt laskuun

17.18: Käpymetsän päiväkodissa kaksi uutta koronatartuntaa

Käpymetsän päiväkodissa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa.

Tartunnat ovat henkilöillä, jotka ovat jo karanteenissa, joten tartunnat eivät aiheuta uusia karanteeneja. Osa karanteeneista jatkuu näiden tartuntojen myötä.

17.13: Vaaranlammen päiväkodissa Rovaniemellä koronatartunta

Rovaniemeläisessä Vaaranlammen päiväkodissa on todettu koronatartunta.

Tartunnan myötä 19 lasta määrätään karanteeniin. Altistunutta henkilökuntaa on yhdeksän.

Täyden rokotussuojan yli viikko sitten saaneita ei määrätä karanteeniin.

Karanteeniin määrättävien lasten vanhemmille lähetetään tieto asiasta päiväkodin kautta. Lapsi ohjataan jäämään kotiin ja välttämään perheen ulkopuolisia kontakteja.

'10.27: Koronavirustapausten kasvu on taittunut

Uusien koronavirustapausten määrä näyttää Suomessa kääntyneen laskuun, tiedottavat sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Viime viikolla  uusia tapauksia todettiin yhteensä 4 334, mikä on noin 800 vähemmän kuin edeltävällä viikolla, jolloin tapauksia todettiin 5 176. Todettujen tartuntojen määrä on kuitenkin edelleen suuri ja tartunnat leviävät yhä erityisesti rokottamattomien nuorten ja aikuisten piirissä.

Tartuntojen ilmaantuvuus väheni kuluneen viikon aikana lähes kaikissa ikäryhmissä edellisviikkoon verrattuna. Alle 10-vuotiailla tartuntoja taas ilmaantui 14 prosenttia edellisviikkoa enemmän.

Koronatestejä tehtiin viime viikolla valtakunnallisesti yli 155 000 kappaletta. Positiivisten testien osuus testatuista näytteistä oli 2,8 prosenttia, lähes yhden prosenttiyksikön vähemmän kuin aiempina viikkoina.

10.20: Etätyösuositus jatkuu kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla

Etätyösuositusta jatketaan kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla syyskuun loppuun asti, tiedottavat valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö.

Etätyösuositusta ei esitetä nyt muutettavaksi, sillä koronarokotuskattavuus ei ole epidemiatilanteeseen nähden tarpeeksi riittävä.

Etätyösuosituksen voimassaolon tarpeellisuutta arvioidaan uudelleen syyskuun puolivälissä.

Koska rokotuskattavuus on kuitenkin nousussa, valmistelutyö etätyöstä hybridityöhön siirtymisestä aloitetaan välittömästi, ministeriöt kertovat.

10.15: Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on keskiviikon jälkeen tullut tietoon kaksi uutta koronavirustapausta.

8.30: Korkalovaaran koulussa koronatartunta

Rovaniemellä Korkalovaaran koulussa on todettu koronatartunta.

19 oppilasta ja kolme koulun aikuista on määrätty karanteeniin mahdollisen altistumisen vuoksi. Kaupungin tiedotteen mukaan altistuneet ovat saaneet asiasta tiedon.

Muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat ja henkilökunta voivat tulla kouluun normaalisti. Lievienkin koronaan sopivien oireiden ilmaantuessa tulee kuitenkin olla pois koulusta ja hakeutua koronanäytteenottoon.