ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Torso näkemys ko­koo­mus­lai­sil­ta

Rovaniemen kokoomusvaltuutetut uskottelevat (LK 24.11.), kuinka ensisijaisesti autoliikenteelle tarkoitetulla nelostien ylittävällä sillalla olisi jotain tekemistä joukkoliikenteen kannalta samalla, kun purettaisiin ainoa Rovaniemen keskustassa oleva jalan- ja pyörällä kulkevien silta. Paikallisbusseille ei ole merkitystä, ajavatko ne Ruokasenkadulle nykyisiä reittejä vai suunnitellun sillan kautta.

Konsultin laatimassa suunnitelmassa ei huomioitu alueella olevien rakennusten merkitystä ja käyttötarkoituksia. Kun näin on tapahtunut, on suunnitelmaa järkevää korjata.

Alusta alkaen suunnitteluun osallistamalla aluetta käyttäviä ja kaupunkimme historiaa tuntevia virheiltä olisi voitu välttyä. Virkamiessuunnittelijoillakaan ei näytä olleen ymmärrystä alueen luonteesta ja historiasta sekä rakennusten ja Ruokasenpuiston merkityksestä. Työtä ja varoja hukkaantuu, jos virka- ja luottamushenkilöt eivät halua osallistaa kaupunkilaisia alusta alkaen heitä koskeviin asioihin. Jos näin toimitaan, kaupunkilaiset, joille Rovaniemi merkitsee muutakin kuin konsulteilta verorahoillamme ostettuja suunnitelmia, nousevat vastarintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.