Tornion kau­pun­ki no­peut­taa pal­ve­luaan ensi vii­kol­la käyt­töö­no­tet­ta­van verk­ko­kau­pan avulla

Tornion kaupungin verkkokaupassa voi maksaa muun muassa uimahallin sarjalippuja.
Tornion kaupungin verkkokaupassa voi maksaa muun muassa uimahallin sarjalippuja.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Tornion kaupunki avaa ensi viikolla verkkokaupan, johon tulee vaiheittain saataville monenlaisia palveluja. Verkkokaupassa voi muun muassa varata ja maksaa venepaikkoja, erilaisia liikuntapalveluja, ilmoittautua nuorisotoimen leireille, kerhoihin ja tapahtumiin sekä maksaa kansalaisopiston kursseja ja uimahallin sarjalippuja.

Suunnitteilla on myös, että sen kautta voisi maksaa erilaisia lupamaksuja ja tilavuokria jatkossa. Uuden palvelun käyttöönoton jälkeen kaupunkilaisten asiointi helpottuu ja maksaminen ei ole enää sidottu tiettyyn aikaan ja paikkaan. Palvelumaksuja kaupunki ei sen käyttämisestä peri.

– Kaupungin työntekijöiden resursseja syö paljon varauksien ottaminen puhelimen välityksellä ja rahan kerääminen. Verkkokaupan avulla saamme vapautettua resursseja ja nopeutettua palvelua, Tornion kaupungin tietohallinnon suunnittelija Saija Kurtti sanoo.

Verkkokauppoja on Suomessa Kurtin mukaan joillakin kaupungeilla ja kunnilla, mutta ne eivät ole kovin yleisiä vielä.

Tornion verkkokauppa löytyy osoitteesta: verkkokauppa.tornio.fi. Myös kaupungin sivuston etusivulle tulee linkki uuteen palveluun. Kaupungin väki on kehittänyt yhdessä maksu- ja kassajärjestelmiä toimittavan CPU:n kanssa verkkokaupan, joka pohjautuu yrityksen Ceepos-verkkomaksuratkaisuun. Sama yritys on toimittanut myös kaupungin kassajärjestelmän.

Uimahallin sarjalippuja asiakkaat voivat ladata itse verkossa hallilta panttia vastaan saatavaan rannekkeeseen, johon pitää ennen käyttöönottoa aktivoida uimahallin kassalla rannekekohtainen pin-koodi.

Kaupungin venepaikkojen varaus ei tule heti alussa käyttöön, mutta todennäköisesti sitä pystyvät kaupunkilaiset käyttämään jo maaliskuun aikana.

Kaupungin työntekijöiden resursseja syö paljon varauksien ottaminen puhelimen välityksellä ja rahan kerääminen. Verkkokaupan avulla saamme vapautettua resursseja ja nopeutettua palvelua.
Saija Kurtti
Tornion kaupungin tietohallinnon suunnittelija

Kaupungin tavoitteena on kehittää verkkokauppaa ja laajentaa sen valikoimaa jatkossa palveluista myös erilaisiin fyysisiin tuotteisiin kuten esimerkiksi museoiden tuotteisiin ja Tornio-tuotteisiin. Myyntiin tulee ainakin ensi vuonna 400 vuotta täyttävän kaupungin juhlatuotteita.