Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Tilaajille

Tor­nio­lai­sen Antti Haasen ly­hyt­elo­ku­va sai tun­nus­tus­ta eko­lo­gi­suu­des­taan – "Samat on­gel­ma-alueet tois­tu­vat isom­mis­sa­kin tuo­tan­nois­sa"

Dokumenttielokuva Panimomestari (2021) on ensimmäinen suomalainen elokuva, jolle on myönnetty ekologisesti kestävän elokuvatuotannon Albert-sertifikaatti. Elokuvan on ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut torniolainen dokumenttielokuvaohjaaja Antti Haase.

Albert on englantilainen ympäristöjärjestö, joka kannustaa elokuva- ja televisiotuotantoja pienentämään hiilijalanjälkeään. Sertifikaatin saaminen edellyttää, että elokuvatuotannon hiilijalanjäljestä on tehty laskelma, sekä suunnitelma sen pienentämiseksi.

Toimenpiteitä, joilla Panimomestarin hiilijalanjälkeä pienennettiin, olivat muun muassa yhdessä kuvauspaikassa pitäytyminen, paikallinen työryhmä Lapissa asuvista ammattilaisista, kimppakyydit autoilla, junamatkustus jälkitöihin Helsinkiin ja Rovaniemelle, rekvisiitan lainaaminen paikallisilta museoilta ja keräilijöiltä, ateriapalvelut kasvisruokana sekä LED-valaisinten ja ladattavien patterien käyttö.