Mainos

Tor­nio­lai­nen Petri ei unohda tuota aamua ikinä – kaikki mitä oli, paloi maan tasalle

Kun hätä on suurin, ihminen tarvitsee avukseen ihmisen. Oman vakuutusyhtiön toiminta toi Petri Saarenkankaalle helpotuksen tuhon ja järkytyksen keskellä.

”Vakuutusasioissa kaikkein tärkeintä on ihminen”, Petri Saarenkangas sanoo.
”Vakuutusasioissa kaikkein tärkeintä on ihminen”, Petri Saarenkangas sanoo.

Kaksi vuotta sitten Petri Saarenkankaan perheen omakotitalon täysremontti oli juuri valmistumassa. Vain viimeistelytyöt olivat tekemättä.

Torstaiaamuna 1. lokakuuta 2020 talo syttyi palamaan ja paloi kivijalkaa myöten.

– Olin lähtenyt jo töihin, kun vaimo soitti ja kertoi, että katosta kuuluu outo ääni, rahina, aivan kuin joku olisi kävellyt siellä. Vaimo meni ulos, näki savua ja soitti palokunnan, Saarenkangas kertoo.

Saarenkangas lähti saman tien töistä kotiin.

– Mietin matkalla, että siellä on varmaan vaan mikroaaltouuni vähän kärähtänyt.

Toisin kuitenkin oli. Kun Saarenkangas pääsi paikalle yhtä aikaa palokunnan kanssa, talon räystäistä tuli savua ja ensimmäiset liekit näkyivät. Liekit lisääntyivät, ja kun minuutti kului, koko katto oli tulessa.

– Mitä siinä teet? Katsot vain, miten tehty remontti valuu hukkaan ja kaikki mitä omistat, palaa. Vaatteet päällä jää, muu menee. Itkuhan siinä tuli. Ja tulee edelleen, kun sitä ajattelee. Se hetki on niin järkyttävä, ettei sitä voi ymmärtää ennen kuin sen kokee, Saarenkangas sanoo.

”Itkuhan siinä tuli. Ja tulee edelleen, kun sitä ajattelee.”
Petri Saarenkangas

Palokunnan repiessä kattoa Saarenkangas laittoi viestin omalle vakuutusedustajalleen, johon hän on aina ollut yhteydessä vakuutusasioissa.

Mika Turunen vastasi viestiin heti, lähetti Saarenkankaalle LähiTapiola Lapin korvauspalvelun numeron ja käski soittaa saman tien. Rauhoitteli, että siellä kyllä autetaan.

– Ilmoitus otettiin korvauspalvelussa vastaan ja sanottiin, että älä hätäile, teille siirretään heti rahaa, että saatte vaatteita ja pääsette yöksi lähimpään hotelliin, Petri Saarenkangas kiittää.

Kun hätä on suurin, avuksi tarvitsee ihmisen

Puhelu vakuutusyhtiöön oli huojentava. Saarenkankaan mukaan puhelusta tuli turvallinen olo – tuntui, että auttaminen alkoi heti. Vakuutustarkastajakin oli yhteydessä vielä samana päivänä. Palon syttymissyyksi paljastui myöhemmin sähkövika välikatossa.

Vakuutusasioissa tärkein juttu on Saarenkankaan mukaan ihminen, johon voi ottaa yhteyttä kaikissa tilanteissa.

– Tuntui niin turvalliselta, kun sai puhua ihmisen kanssa. Se on tärkeää, kaikkein tärkeintä. Ei tarvinnut soitella automaatteihin tai asioida netissä. Kun hätä on suurin, minä ainakin tarvitsen ihmisen. En savunhajuisena konttorille mennessä edes tiennyt, millaiset vakuutukset meillä on, Saarenkangas sanoo.

LähiTapiolan kotivakuutus on testivoittaja 2022 Kuluttaja-lehden kotivakuutusvertailussa – lue lisää!

”Mitä, jos ei olisi ollut vakuutuksia?”

Kun palosta on kulunut kaksi vuotta, Petri Saarenkankaan olo on helpottunut ja mieli levollinen. Palvelu vakuutusyhtiöllä on ollut huippuluokkaa.

Saarenkankaan mukaan LähiTapiola Lappi on ollut asiakkaansa matkassa – on pidetty oikeasti huolta, otettu yhteyttä ja kysytty, kuinka sujuu.

– Koko uuden talon rakentamisen ajan vakuutusyhtiöstä kyseltiin, miten menee ja mikä vaihe nyt on päällä. Meitä ei missään vaiheessa jätetty yksin.

Yhtä asiaa Saarenkangas on tulipalon jälkeen miettinyt monta kertaa: mitä jos ei olisi ollut vakuutuksia tai jos olisi säästänyt niissä niin, että olisi vakuuttanut vain osan.

– Aivan kauhea ajatus. Meillä kaikki oli onneksi kunnossa. Meillä on sellainen edustaja, joka näkee asiakkaan tarpeet. Talo, perheen ykkösauto ja ihmisten henki, niissä pitää kaikki olla viimeisen päälle. Muut voi sitten turvata kevyemmin, ettei ylivakuuta kuitenkaan, Saarenkangas pohtii.

Kun poika osti oman talon, Saarenkangas kertoo antaneensa pojalleen yhden neuvon.

– Annoin Mikan numeron ja sanoin, että soita sille ja usko, mitä se sanoo, Saarenkangas hymähtää.

Tule omistaja-asiakkaaksi maailman ainoaan lappilaiseen vakuutusyhtiöön!