pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Tornio jär­jes­tää graf­fi­ti­kil­pai­lun ja kau­pun­ki­kult­tuu­ri-ta­pah­tu­man

Tornion nuorisotoimi järjestää kaupunkikulttuuritapahtuman, jonka yksi päivän kohokohdista on Tornio400 -aiheinen graffitikilpailu. Kisassa nähdään tiimejä Luulajasta, Haaparannalta, Pajalasta, Rovaniemeltä ja Oulusta. Myös yleisöllä on mahdollisuus vapaaseen graffitimaalaamiseen ohjaajan opastuksella.

Apteekinpuistossa voi kokeilla myös Toon Bombing -koristelua ja piirtää katuliiduilla.

Päivän aikana järjestetään kaksi katutanssityöpajaa, joista ensimmäinen on nuoremmille, yli 10-vuotiaille, ja se alkaa kello 13 tanssilavalla Umpitunnelin vieressä. Toinen työpaja on yli 13-vuotiaille ja alkaa kello 13.45 samassa paikassa.

Tapahtumassa on myös skeittausta, pientä purtavaa, elävää musiikkia ja dj-esityksiä. Tapahtumassa esiintyvät Talonpoika Lalli, Joté – nuori runoilija, V-Tyyli, Hannes & Gege ja RiNKItaide.

Esitysten jälkeen julistetaan graffiti-kisan voittaja. Kisan ensimmäinen palkinto on voittajatiimiltä tilattu graffitimalaus, joka tehdään myöhemmin Kromitien pyöräteiden alikulkuristeykseen.

TRN 400 -katukulttuuritapahtuma lauantaina 28. elokuuta klo 12–17 Apteekinpuistossa ja Nordbergin möljällä