Mainos

Toivon Kuulo pohtii Ro­va­nie­mel­le tuloa – ”Olisi hienoa päästä pal­ve­le­maan lap­pi­lai­sia entistä pa­rem­min”

Kuulontutkimuksen erikoisliike Toivon Kuulo on toiminut jo vuodesta 2017 lähtien. Yrityksen toimitilat löytyvät Kemistä ja Oulusta, mutta mietinnässä on laajentuminen myös Rovaniemelle. ”Olisi hienoa kuulla paikallisten mielipide”, yrittäjä Sari Toivanen kommentoi hymyillen.

Toivon Kuulon yrittäjä, audionomi Sari Toivanen on työskennellyt kuuloasioiden parissa yli 20 vuotta. ”Kuulo on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Parasta työssäni on päästä parantamaan monen elämänlaatua.”
Toivon Kuulon yrittäjä, audionomi Sari Toivanen on työskennellyt kuuloasioiden parissa yli 20 vuotta. ”Kuulo on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Parasta työssäni on päästä parantamaan monen elämänlaatua.”

Päivä alkaa hämärtymään kuin vaivihkaa Rovaniemellä. Sari Toivanen ja musta Piki-villakoira ihastelevat Kemijoen rantamaisemia suuren turistiryhmän vieressä. Toivon Kuulon yrittäjä on ajanut talvisessa säässä Kemistä Rovaniemelle. Vaikka yrityksen liiketilaa ei löydy kaupungista, on yhden perustaminen ollut jo pidemmän aikaan Toivasen mielessä.

– Olemme tehneet kartoituksia aktiivisesti. Etsinnässä on hyvät, toimivat liiketilat sekä osaava henkilökunta, Toivanen kommentoi.

Tällä hetkellä kuulontutkimuksen ja -kuntoutuksen erikoisliikkeen toimitilat sijaitsevat Kemissä ja Oulussa. Piki-koira matkustaa jo tottuneesti Toivasen työreissuilla mukana. Yrittäjänä Toivanen on toiminut pian 6 vuotta, alalla jo yli 20.

– Yrittäminen kuulonkuntoutuksen alalla on ollut unelmieni täyttymys. Se on mahdollistanut löytää tavan palvella asiakkaita omalla tyylilläni, kertoo Toivanen, joka ennen yrittäjäksi lähtemistään toimi pitkään audionomina julkisella puolella.

Toivo paremmasta kuulosta innoitti Toivasen nimeämään yrityksen Toivon Kuuloksi. Vuonna 2018 ensimmäinen liike avattiin Kemiin, jossa Toivanen asuu tälläkin hetkellä miehensä kanssa. Neljä aikuista lasta ovat ehtineet lentää jo pesästä.

– Olen syntynyt Ranualla, jossa vietin varhaislapsuuteni. Menetin isovanhempani jo alle kouluikäisenä ja ehkäpä juuri siksi olen aina pitänyt vanhemmista ihmisistä ja pidän heidän kanssaan työskentelystä. Lisäksi kuulovammaisuus on ollut minulle tuttua jo lapsuudesta asti, sillä hyvä lapsuuden ystäväni oli viittomakielinen, Toivanen kertoo.

”Itselle parhaita hetkiä ovat, kun ihmisille avautuu aivan uusi maailma kuulolaitteen avulla”, Sari Toivanen kommentoi.
”Itselle parhaita hetkiä ovat, kun ihmisille avautuu aivan uusi maailma kuulolaitteen avulla”, Sari Toivanen kommentoi.

Kohti aktiivisempaa elämää

Toivon Kuulo on saanut paljon hyvää palautetta sen huolellisesta ja yksilöllisestä palvelusta sekä laadukkaista kuulokojeista. Kuulotutkimukseen pääsee nopeasti ajanvarauksen kautta ilman lääkärin lähetettä.

– Hyvä kuulo vaikuttaa suuresti elämänlaatuun. Tutkimusten mukaan hoitamaton kuulonalenema voi esimerkiksi lisätä riskiä sosiaaliseen eristäytymiseen ja masennukseen, Toivanen kommentoi.

Siksi audionomin mukaan olisikin tärkeää, että ihmiset kävisivät kuulotutkimuksissa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa eivätkä pitkittäisi käyntiä liian pitkään. Toivanen rohkaisisi jokaista yli 60-vuotiasta käymään kuulontutkimuksessa.

– Nykyään myös kojeet ovat niin keveitä ja huomaamattomia, ettei niitä edes juuri näe korvassa. Teknologia on myös mahdollistanut kuulolaitteiden yhdistämisen televisioon, radioon ja puhelimeen. Kuulokojeella voi esimerkiksi puhua puheluita tai kuunnella radiota, Toivanen avaa.

Hyvä kuulolaite vaimentaa melua ja auttaa saamaan puheesta selvää. ”Laitteiden ja tekniikan kehitys on ollut viime vuosina huimaa”, Toivon Kuulon yrittäjä Sari Toivanen toteaa.
Hyvä kuulolaite vaimentaa melua ja auttaa saamaan puheesta selvää. ”Laitteiden ja tekniikan kehitys on ollut viime vuosina huimaa”, Toivon Kuulon yrittäjä Sari Toivanen toteaa.

Monissa kojeissa on myös ominaisuuksia, jotka helpottavat elämää muutenkin kuin kuulon osalta. Esimerkiksi osassa laitteissa on etäsäätömahdollisuus, jolloin asiakkaan ei tarvitse ajaa Kemiin tai Ouluun asti säätämään laitetta, vaan säädön voi tehdä toimistolla etäyhteyden kautta.

Asiantunteva palvelu

Toivon Kuulossa ammattitaitoinen henkilökunta katsoo aina yksilöllisesti jokaisen henkilön ja hänen kuuloonsa sopivan kuulokojeen.

– Alussa audionomi tekee kuulontutkimuksen, jonka tulosten pohjalta lähdemme testaamaan muutamaa kojetta. Sovituksen ja ohjelmoinnin jälkeen kojetta kokeillaan kotona viikon verran, esittelee Toivanen.

Kuulontutkimuksen ja sovituksen lisäksi audionomit myös opastavat kuulokojeiden käytössä ja auttavat tarvittaessa huoltotoimenpiteissä. Toivon Kuulo myy lisäosia, kuten pattereita, vahasuojia ja tippejä sekä tekee korvien puhdistuksia.

– Meille tulee asiakkaita ympäri Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan. Jos jokin askarruttaa kuuloon tai kuulokojeisiin liittyvissä asioissa, voi meille myös aina soittaa, Toivanen muistuttaa hymyillen.

Tarvitseeko Rovaniemi uuden kuulontutkimuksen erikoisliikkeen? Kerro, mitä mieltä olet! 

Voit vastata kätevästi Toivon Kuulon nettisivuilla. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi 50 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia. Kyselyyn pääset tästä.

TOIVON KUULO
  • kuulontutkimukset, kuulokojesovitukset ja kuulokojesäädöt
  • korvien puhdistukset
  • yksilölliset kuulonsuojaimet
  • seitsemän eri kuulokojemerkkiä
  • verkkokauppa

Yhteystiedot:

Kemi
Kauppakatu 13 A 94100 Kemi
Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
Puh. 0400 212 689
info@toivonkuulo.fi

Oulu
Pakkahuoneenkatu 32, 90100 Oulu
Avoinna: ma–to klo 9–16, pe klo 9–15
Puh. 0400 212 883
info@toivonkuulo.fi

Tutustu Toivon Kuulon palveluihin täällä >>

Varaa aika mm. kuulontutkimukseen tai kuulokojeen kokeiluun täältä >>