Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Toi­mi­vat puu­mark­ki­nat kar­tut­ta­vat hy­vin­voin­tia

Puukaupassa on ollut virkistymisen merkkejä alkuvuoteen nähden. Onnistuneille puukaupoille onkin juuri nyt erinomaiset edellytykset. Kaikelle puulle on vahva kysyntä. Tulevaisuudessa leijuu myös epävarmuuksia. Kohtaavatko kysyntä ja tarjonta vieläkään parhaalla mahdollisella tavalla? Eivät, jos lehti- ja mielipidekirjoituksiin on uskominen.

Suomalaisen puuhuollon turvaamisessa yksityiset metsänomistajat ovat avainasemassa. He tekevät päätöksiä puukaupassa tavoitteidensa mukaisesti. Heidän ei tarvitse kuunnella ketään, vaikka vinkkivitosten kuiskuttelijoita riittää.

Metsätalous on Suomessa pitkäjänteistä toimintaa. Kestävä, suunnitelmallinen ja aktiivinen metsänhoito tuo metsänomistajalle pitkällä aikajänteellä parhaan tuoton. Hänellä on halu investoida puuntuotantoon, mikäli ostajien koneet käyvät.

Toimivat puumarkkinat luovat mahdollisuuksia kaikkialla Suomessa. Miten käy, jos yhtälö sakkaa? Säilyykö puun kysyntä myös jatkossa? Mikäli puun kysyntä laskee, tämä heijastuu myös metsätilojen arvoon ja seuraavien sukupolvien mahdollisuuksiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.