työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Kat­se­kon­tak­tin vält­te­ly tuo turvaa ja auttaa ajat­te­lus­sa

Elokuvissa ja sarjoissa tulee hetkiä, kun kaksi ihmistä tuijottavat toisiaan niin lähekkäin, että nenät melkein koskettavat. Kaksikko saattaa riidellä, tunnustaa rakkautensa tai puhua vain säästä.

Se kuinka lähellä ja kuinka suoraan he katsovat toisiaan silmiin, saa minussa epämukavan tunteen. Pitäisikö minunkin pystyä kommunikoimaan noin läheltä? Jos oikein pinnistelen, pystyn sanomaan muutaman sanan samalla, kun katson toista silmiin.

Sielun peilien välttely antaa aivoille tilaa ajatella. Japanilaisen tutkimuksen (2016) mukaan katsekontaktin ylläpito keskustellessa ja vaikeita sanoja miettiessä on aivoille haastavaa. Katseen harhaillessa mieli etsii sanoja eli katseen välttely on varsin tavallista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.