Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Titta Kal­lio-Sep­pä on valittu Tor­nion­laak­son museon joh­ta­jak­si

Titta Kallio-Seppä.
Titta Kallio-Seppä.

Tornion kaupungin Elämänlaatulautakunta on päättänyt nimittää Tornionlaakson museon – Tornedalens museum uudeksi johtajaksi FT, KTM Titta Kallio-Sepän. Kallio-Seppä on työskennellyt museossa vuodesta 2019 lähtien hoitaen amanuenssin ja arkeologin tehtäviä. Vt. museonjohtajana hän on toiminut viimeisten neljän kuukauden ajan. Kallio-Seppä on työskennellyt pitkään kulttuuriperintöön monipuolisesti liittyvien tutkimushankkeiden parissa muun muassa Oulun yliopistossa ja Museovirastossa.

Kallio-Seppä on valmistunut filosofian tohtoriksi arkeologiasta Oulun yliopistosta 2013.

Hänen kaupunkiarkeologinen väitöskirjansa tutki Oulun kaupungin julkisen tilan kehittymistä 1600-luvulta 1800-luvulle. Kallio-Seppä on myös kauppatieteiden maisteri johtamisen alalta.

Tornionlaakson museo – Tornedalens museum on alueellinen vastuumuseo, jonka toimialuetta ovat Tornion ja Kemin kaupungit sekä Simon, Tervolan, Keminmaan, Ylitornion, Pellon, Kolarin ja Muonion kunnat. Vuonna 2014 museosta tuli maailman ainoa rajanylinen, kahden eri maissa sijaitsevan kaupungin yhteinen museo. Uusi johtaja odottaa, että pääsee yhdessä museon henkilöstön kanssa jatkamaan tärkeää työtä tornionlaaksolaisen kulttuuriperinnön monipuolisen esiin tuomisen ja tallentamisen parissa.

Tornionlaakson museon aiempi johtaja Minna Heljala jäi eläkkeelle syyskuussa.

Titta Kallio-Seppä kirjoittaa myös kolumneja, joita julkaistaan Lounais-Lappi -lehdessä.