Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Ve­nä­jä-mat­kaa­jil­la to­det­tiin tiis­tai­na hieman yli 300 tar­tun­taa, Pie­ta­ris­sa en­nä­tys­mää­rä ko­ro­naan liit­ty­viä kuo­le­mia, Län­si-Poh­jas­sa kaksi uutta tar­tun­taa

21.04: Venäjän-matkaajilla todettiin tiistaina hieman yli 300 tartuntaa

Venäjältä palanneilta matkailijoilta todettujen koronatartuntojen määrä oli tiistaina noussut vain hieman maanantaisesta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan tiistaina Venäjän-matkaajilta oli todettu hieman yli 300 koronatartuntaa, kun maanantaina määrä oli hieman alle 300.

THL:n ylilääkäri Otto Helve arvioi, että Venäjältä tulleiden positiivisia tuloksia ei lähipäivinä tule enää paljoa, sillä suurin osa matkaajista alkaa olla testattu.

Eniten Venäjältä palanneiden matkaajien tartuntoja on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa tiistaiaamuun mennessä oli todettu yhteensä 222 tartuntaa ja lähes 800 henkilöä oli asetettu karanteeniin.

THL:n johtaja Mika Salminen sanoi pitävänsä lähes mahdottomana estää koronaviruksen deltamuunnoksen leviämistä. Hänen arvionsa mukaan muunnos leviää koko maailmaan. Deltamuunnosta on Suomessa esiintynyt jo usean kuukauden ajan.

Muita muunnoksia helpommin tarttuva deltavariantti on noussut julkisuuteen erityisesti viime päivinä Pietarin kisamatkaajilla todettujen tartuntojen myötä. Deltamuunnos on levinnyt Venäjällä ja Pietarissa voimakkaasti.

17.42: Venäjällä taas ennätysmäärä koronaan liittyviä kuolemia – sairaalassa yli 150 000 ihmistä

Venäjällä raportoitiin jälleen tiistaina yhden vuorokauden ennätysmäärä koronaan liittyviä kuolemia. Maan hallinnon mukaan kuolemia todettiin 24 tunnin aikana 652.

Tähän asti suurin määrä päivittäisiä koronakuolemia ilmoitettiin myös Pietarissa, joka on isännöinyt osaa jalkapallon EM-kisojen otteluista. Pietarin vuorokauden uhriluku oli 119.

Pandemia on ryöstäytynyt nousuun Venäjällä osin sen vuoksi, että koronan erittäin tarttuva deltamuunnos on yleistynyt maassa.

Venäjän terveysministeri Mihail Murashko kertoi tiistaina, että 151 000 ihmistä on sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi. Hänen mukaansa sairaalapaikkoja on potilaille 182 000 ja tilanne on etenkin suurissa kaupungeissa vaikea.

15.42: Lapin sairaanhoitopiirissä ei uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole todettu tällä viikolla uusia tartuntoja. Viime viikolla alueella todettiin yksi koronavirustartunta.

12.45: Suomessa todettu 219 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 219 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 292 tartuntaa, mikä on 19 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

9.35: Länsi-Pohjassa kaksi uutta koronavirustartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu eilisen jälkeen kaksi uutta koronavirustapausta.

Näistä toinen on todettu Ruotsin puolella asuvalla henkilöllä ja toinen ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, joka on jo palannut kotipaikkakunnalleen.

Maanantain koronauutisia:

THL: Pietarissa matkustaneiden lähipiirin tulisi mennä testeihin

Pietarista palanneilla suomalaisilla matkailijoilla on todettu lähes 300 koronavirustartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehottaa kaikkia matkustajia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa kuljetusyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet.

Runsaista tartunnoista johtuen myös palanneiden turistien kanssa juhannusta viettäneitä tai muuten lähikontaktissa heidän kanssaan olleita suositellaan hakeutumaan testiin heti, vaikka heillä ei olisikaan oireita.

THL suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Venäjälle.

THL:n ylilääkäri: Venäjän-matkaajilta hieman alle 300 koronatartuntaa

Venäjältä palanneilta matkustajilta on todettu hieman alle 300 koronatartuntaa, arvioi Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Otto Helve.

Suurin osa tapauksista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueelta.

Lapissa on toistaiseksi todettu yksi Pietarin jalkapallon EM-kisoihin liittyvä koronavirustartunta. Tartunta todettiin Lapin sairaanhoitopiirissä torstaina.

Suomessa 84 uutta koronatartuntaa, sairaalahoidossa on 29 ihmistä

Suomessa on raportoitu 84 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

THL:n mukaan Suomessa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi yhteensä 29 henkilöä on sairaalahoidossa. Heistä viittä hoidetaan teho-osastolla.