Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: THL muuttaa ko­ro­na­ro­kot­teen ja­ke­lu­käy­tän­töä, ro­va­nie­me­läi­sel­lä huol­to­ase­mal­la on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le, LKS:n hen­ki­lö­kun­taa ka­ran­tee­niin al­tis­tu­mi­sen vuoksi, Suo­mes­sa 11 uutta ko­ro­na­kuo­le­maa, sai­raa­la­hoi­dos­sa 180 ihmistä

21.41 Suomi ottaa kaikki saadut rokoteannokset käyttöön

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muutti koronarokotteen jakelukäytäntöä. Ensimmäisen rokote-erän annoksista puolet säästettiin varovaisuusperiaatteen vuoksi rokotettavien toisia annoksia varten.

Nyt jäljelle jääneet annokset otetaan käyttöön ja tehosteannos jaetaan tulevista rokotelähetyksistä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tiistai-iltaisessa tiedotteessa kerrotaan.

"Koska rokotetoimitukset ja kylmäketjun toiminta ovat riittävästi vakiintuneet, nyt on siirrytty käytäntöön, jossa kaikki lähetyksen rokotteet voidaan ottaa heti käyttöön ja toinen annos annetaan tulevista rokotelähetyksistä", tiedotteessa sanotaan.

15.26 Rovaniemeläisellä huoltoasemalla on voinut altistua koronavirukselle

Rovaniemeläisellä huoltoasemalla on voinut altistua koronavirukselle. Koronatartunnan saanut henkilö on ollut oireettomana Napapiirin Shellillä lauantaina 2.1. kello 13–13.20.

Tuona aikana huoltoasemalla olleita ohjeistetaan hakeutumaan koronatesteihin, mikäli lieviäkään oireita ilmenee.

13.44 LKS:n henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi

Kahdella Lapin keskussairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta ja yhteensä 21 sairaalan työntekijää asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen vuoksi.

Altistumistilanteet liittyvät Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan henkilökunnan kahvi- tai ruokailuhetkiin.

– Yksikään potilas ei ole altistunut virukselle, Broas toteaa.

13.40 Suomessa 11 uutta koronakuolemaa

Suomessa on raportoitu 11 uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotustilaisuudessa. Yhteensä koronakuolemia on raportoitu nyt 576.

Sairaalahoidossa taudin vuoksi on nyt 180 ihmistä. Heistä 25 on tehohoidossa.

Aiemmin tänään THL kertoi 299 uudesta koronavirustartunnasta. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu noin 2 000 koronatartuntaa vähemmän kuin niitä edeltäneiden kahden viikon aikana.

13.34 Lapin sairaanhoitopiirissä käyty ahkerimmin koronatestissä

Keväästä lähtien koronavirustestejä on tehty Suomessa yli 2,5 miljoonaa. Väkilukuun suhteutettuna eniten koronavirustestejä on tehty Lapin sairaanhoitopiirissä.

Lapin sairaanhoitopiirin jäljessä väkilukuun suhteutettujen testien määrässä on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus). Husissa tehtyjen testien kokonaismäärä lähentelee miljoonaa.

Väkilukuun suhteutettuna vähiten koronavirustestejä on tehty Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Tartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa on nyt noin 62 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu keväästä lähtien reilut 37 200.

11.02 Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tiistaina todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa.

Tapaukset ovat sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan eri puolilta sairaanhoitopiiriä ja molempien tartunnanlähde on tiedossa.

Sairaanhoitopiiri tiedottaa koronatilanteesta seuraavan kerran torstaina.

Viime viikolla (viikko 53) sairaanhoitopiirissä todettiin 25 uutta koronatartuntaa. Testejä tehtiin yhteensä 760. Alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tilanne on pahenemassa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut tasolle 55,1 / 100 000 asukasta