Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin alueel­la yh­teen­sä viisi uutta tar­tun­taa, Ke­vit­san kai­vok­sen ko­ro­na­ket­jus­sa kuusi jat­ko­tar­tun­taa, Suo­mes­sa 644 uutta tar­tun­taa

Mehiläisen drive-in-koronatestiin oli pitkät jonot tiistaina. Testeissä käyminen on Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkärin Antti Väänäsen mukaan vain hyvä asia, jotta mahdolliset tartunnat saadaan kiinni.
Mehiläisen drive-in-koronatestiin oli pitkät jonot tiistaina. Testeissä käyminen on Lapin sairaanhoitopiirin infektiolääkärin Antti Väänäsen mukaan vain hyvä asia, jotta mahdolliset tartunnat saadaan kiinni.
Kuva: Jussi Pohjavirta

14.53 Lapin sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirissä on maanantain jälkeen todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Tartunnoista toinen on karanteenin sisällä.

Tilanne vaikuttaa sairaanhoitopiirin infektiolääkärin Antti Väänäsen mukaan hyvältä.

Tiistaina Rovaniemen Sairaalakadun Mehiläisen drive-in-koronatestauspisteelle oli paljon jonoa. Ihmisten innostus käydä testissä on Väänäsen mukaan erittäin hyvä asia.

– Näin mahdolliset tartunnat saadaan kiinni, Väänänen sanoo.

Liikkeellä on hänen mukaansa muitakin infektioita, mutta koronatestissä käyminen on tärkeää, vaikka lähipiirin testitulokset olisivat negatiivisia.

14.01 THL: Suomessa on todettu 644 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 552 tartuntaa, mikä on vain 19 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 123 061.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 172, eli sama kuin mitä se oli edellisellä kahden viikon jaksolla.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 297, ja Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa se on 207. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Kainuun sairaanhoitopiirissä (177) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (176).

Matalinta ilmaantuvuus on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (44). Luvut ovat pyöristettyjä.

13.00: Kevitsan koronaketjussa kuusi jatkotartuntaa

Sodankylässä on viimeisen puolentoista viikon aikana todettu yhteensä yhdeksän koronatartuntaa, tiedottaa kunta.

Sodankylän kunta tiedotti viikko sitten kahdesta koronatartunnasta Kevitsan kaivoksella. Altistuneet asetettiin tuolloin karanteeniin ja karanteenissa olleilla on viimeisen viikon aikana todettu kuusi jatkotartuntaa.

Yhteensä karanteenissa on noin 80 henkilöä. Ensimmäiset karanteenit päättyvät tällä viikolla.

Lisäksi Sodankylässä on todettu yksi Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta peräisin oleva koronatartunta. Tartunnoista ei ole aiheutunut lisäaltistumisia.

9.20 Länsi-Pohjassa kolme uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on maanantain jälkeen todettu kolme uutta koronavirustapausta.

Tartunnoista kaksi on lähtöisin Ruotsin puolelta, toinen niistä on todettu ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä. Yksi tartunnoista on karanteenin sisältä.

Alueen koronanäytteenottopisteiltä halutaan muistuttaa, että kuntien näytteenottopisteet ovat tarkoitettu oireisille potilaille, ulkomailta saapuneille, joiden on tultava koronatestiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta, koronavilkun hälyttömille sekä tartuntatautiviranomaisen erikseen testiin määräämille henkilöille.

Koronatestiin ei pidä varata aikaa oireettomana varalta, eikä negatiivinen testitulos vapauta karanteenista altistumisen jälkeen.

Jos ulkomaille matkustavan täytyy käydä koronatestissä ennen matkaa, on aika varattava yksityiseltä palveluntarjoajalta. Jos työnantaja määrää työntekijän koronatestiin, on työnantajan ostettava testi henkilöstölleen yksityiseltä palveluntarjoajalta.