Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Kol­man­nes suo­ma­lai­sis­ta on saanut en­sim­mäi­sen ro­ko­tean­nok­sen, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kolme uutta tar­tun­taa, Tornion Kok­ko­kan­kaan kou­lus­sa jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen

16.00. Rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 31 prosenttia väestöstä

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 1,72 miljoonaa ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta nyt noin 31 prosenttia väestöstä.

Rokotettujen määrä on kasvanut eilisestä noin 25 000 ihmisellä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut puolestaan noin 170 400 ihmistä. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 3,1 prosenttia väestöstä.

THL kertoi tänään 184 uudesta koronatartunnasta ja yhdestä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta.

Sairaalahoidossa on kaikkiaan 128 potilasta, joista 29 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on noussut eilisestä yhdellä. Kaikkiaan sairaalahoidossa on kahdeksan koronapotilasta enemmän kuin eilen.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 916. Koko pandemian aikana tartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

15.40. Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kolme tartuntaa tällä viikolla

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu kolme tartuntaa tällä viikolla. Sodankylässä maanantaina todetut kaksi tartuntaa on edelleen selvityksen alla. Tartuntojen alkuperää ei toistaiseksi tiedetä. Pellossa on todettu tapaus, joka liittyy ulkomauilta saatuun tartuntaan.

Lue uutinen aiheesta: So­dan­ky­läs­sä on todettu kaksi uutta tar­tun­taa – Vi­ruk­sel­le on voinut al­tis­tua Hy­vin­voin­ti­kes­kus So­pu­kas­sa ja monissa liik­keis­sä

Viime viikolla (viikko 17) Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin yhteensä 17 koronavirustartuntaa. Koronatestejä tehtiin yhteensä 3 331 kappaletta, ja niistä pika-antigeenitestejä oli 3 225 kappaletta. Positiivisia tuloksia suhteessa tutkimusmäärään oli 0,51 prosenttia.

15.35. Utsjoella rokotetaan yli 40-vuotiaita sekä riskiryhmiin kuuluvia yli 16-vuotiaita

Utsjoen korovirusrokotuksiin voivat nyt ilmoittautua yli 40-vuotiaat (vuonna 1981 tai aikaisemmin syntyneet) kuntalaiset. Myös riskiryhmiin 1 tai 2 kuuluvia yli 16-vuotiaita utsjokelaisia aletaan rokottaa. Rokotuksiin voi ilmoittautua arkisin tiistaista perjantaihin kello 12.30–15.30 puhelimitse 040 181 0288.

12.39 Suomessa 184 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 184 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 984, mikä on 1 653 tapausta vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Tartunnat ovat olleet laskussa viikkotasolla nyt yhtäjaksoisesti maaliskuun puolestavälistä lähtien. Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan.

Koko maan ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 54 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden. Edeltävien kahden viikon aikana luku oli vajaat 84.

Päijät-Häme on tänään ohittanut tartuntojen ilmaantuvuudessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus). Seuraavaksi korkein ilmaantuvuus on Varsinais-Suomessa, jossa luku on vajaat 82.

Vähiten koronatartuntoja suhteessa väestöön on viime viikkoina todettu Keski-Pohjanmaan ja Lapin sairaanhoitopiireissä. Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluku on 1,3 ja Lapissa 5,1.

Koko pandemian aikana koronatartuntoja on raportoitu Suomessa yhteensä 87 529.

12.35. Tornion Kokkokankaan koulussa joukkoaltistuminen

Kokkokankaan koulu 4A-luokka Torniossa on tiistaina asetettu karanteeniin koronatartunnasta johtuvan joukkoaltistumisen vuoksi. Joukkoaltistuminen on tapahtunut koulussa maanantaina 3. toukokuuta.

Karanteeni koskee kaikkiaan paria kymmentä luokan oppilasta. Karanteenissa on myös kolme opettajaa ja koulunkäyntiavustaja.

Kahden viikon karanteenin aikana luokka jatkaa opiskelua erityisjärjestelyin.

Lasten ja nuorten on hakeuduttava koronatestiin erittäin matalalla kynnyksellä, mikäli pienimpiäkään oireita ilmenee. Oireisena ei saa mennä päivähoitoon tai kouluun.

10.43. Rovaniemi aloittaa 55 vuotta täyttäneiden rokotukset

Rovaniemen kaupunki tiedottaa aloittavansa riskiryhmiin kuulumattomien 55 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien rokottamisen.

Lisäksi rokoteaikoja voivat varata 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt sekä 18 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt.

AstraZenezan rokotetta ei anneta alle 65-vuotiaille, vaan heille annetaan tällä hetkellä Pfizerin rokotetta.

Rokotusajan voi varata sähköisen ajanvarauspalvelun kautta rovaniemi.terveytesi.fi tai puhelimitse numerosta p. 016 322 4913. Puhelinajanvaraus on avoinna arkisin klo 9–14.

65–69-vuotiaita pyydetään varaamaan rokotusaika puhelimitse.

Rokottaminen tapahtuu kaupungintalolla osoitteessa Hallituskatu 7.

8.51. Länsi-Pohjassa yksi uusi koronavirustapaus

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu maanantaina yksi uusi koronavirustapaus.