So­dan­ky­läs­sä on todettu kaksi uutta tar­tun­taa – Vi­ruk­sel­le on voinut al­tis­tua Hy­vin­voin­ti­kes­kus So­pu­kas­sa ja monissa liik­keis­sä

Sodankylän koronarokotusajanvaraus on ruuhkautunu, ja tällä hetkellä ajanvarauksessa on useita satoja takaisinsoittopyyntöjä.

Sodankylässä todettu kaksi uutta koronatartuntaa. Virukselle on voinut altistua maanantaina 3. toukokuuta kello 7.30–8 Hyvinvointikeskus Sopukassa ja torstaina 29. huhtikuuta useissa paikallisissa liikkeissä.

Sodankylän kunnan tiedotteen mukaan tartuntaketjuja selvitellään.

Tartunnan saaneet ovat asioineet paikallisissa liikkeissä sekä Hyvinvointikeskus Sopukassa, ja koronavirukselle on voinut altistua Sodankylässä seuraavissa paikoissa:

  • Maanantaina 3.5.2021 kello 7.30–8.00, Hyvinvointikeskus Sopukkaan pääaulassa.
  • Torstaina 29.4.2021 noin klo 12–14 välisenä aikana, K-market Sodankylässä, K-Supermarket Pohjantähdessä, Lidlissä, SEO Sodankylässä.

Sairastuneilla on ollut käytössä asianmukainen suunenäsuojus heidän asioidessaan edellä mainituissa paikoissa. Paikoissa kyseisinä aikoina käyneitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin lievissäkin oireissa.

Ruuhkaa koronarokotusajanvarauksessa

Sodankylässä koronarokotusajanvaraus on ruuhkautunut.

Sodankylän kunnan rokotusaikojen ajanvarausjonoon on voinut ilmoittautua yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien lisäksi kaikki perusterveet 60–69-vuotiaat maanantaista 3.5. kello 8 alkaen. Rokotusajanvaraus ruuhkautui ajanvarauksen auettua ja tällä hetkellä ajanvarauksessa on useita satoja takaisinsoittopyyntöjä.

Kunnan tiedotteen mukaan takaisinsoittojonoa puretaan koko ajan ja kaikkiin takaisinsoittopyynnön jättäneisiin ollaan yhteydessä. Asiakkaalle siis soitetaan takaisin ja hänelle annetaan rokotusaika tai sijoitetaan rokotusjonoon. Takaisinsoitot pyritään tekemään kahden vuorokauden sisällä soitosta, mutta ajanvarauksen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoittoa voi joutua odottelemaan pidempään.

Mikäli takaisinsoittoa ei saa noin viiden päivän sisällä, kannattaa olla uudestaan yhteydessä ajanvarausnumeroon.

Toimi näin

Varaa aika koronatestiin

Ajan koronatestiin voi varata numerosta 040 128 5295, joka päivä kello 8-21.

Koronaneuvontapuhelimessa on käytössä takaisinsoittopalvelu, eli jos numero ei vastaa, asiakas jättää takaisinsoittopyynnön ja asiakkaalle soitetaan takaisin. Takaisinsoittoja tehdään kello 21 asti päivittäin.

Näytteenotto tapahtuu Sopukan infektiovastaanotolla, jonka erilliselle sisäänkäynnille on opastus Sopukan parkkipaikalta. Sopukan henkilöstö antaa puhelimessa ohjeet näytteenottoon liittyen.

Varaa koronarokoteaika

Ajanvaraus numerosta 020 692 884, arkisin kello 8–14.

Mikäli ajanvarausnumero on varattu, ohjeistetaan asiakasta jättämään takaisinsoittopyyntö. Takaisinsoittopyyntöä jättäessä on tärkeää, että asiakas valitsee asioinnin syyksi koronarokotuksen tällöin asiakkaalle soitetaan takaisin ja hänelle annetaan rokotusaika tai sijoitetaan rokotusjonoon. Takaisinsoitto pyritään tekemään kahden vuorokauden sisällä, mutta ajanvarauksen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoittoa voi joutua odottelemaan pidempään. Rokotusjonossa oleville soitetaan, kun heille soveltuvia rokotteita on saatavana ja rokotusaika voidaan antaa.

Huom: Rokoteajanvaraukseen ei tule soittaa, mikäli ei kuulu rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään tai riskiryhmiin.