Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Koko Lapissa yh­teen­sä 27 tar­tun­taa, Yli­tor­nion ko­ro­na­tar­tun­to­jen epäil­lään olevan vi­rus­muun­nos­ta, Suo­mes­sa todettu 517 tar­tun­taa

15:00 Lapin sairaanhoitopiirissä viisi uutta tapausta

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu maanantain jälkeen viisi uutta korontartuntaa, joista neljä liittyy Rovaniemelle.

Kahdessa tapauksessa henkilöt on testattu sairaanhoitopiirin ulkopuolella ja myös tartunnat on saatu sairaanhoitopiirin ulkopuolelta. Kolmas tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun ja kyseessä on karanteenissa jo olevan henkilön tartunta.

Levin Villa Guruun liittyviä tartuntoja todettiin yksi lisää

Rovaniemen tapauksista neljäs liittyy Levin Villa Gurun tartuntaketjuun, jossa on nyt kaikkiaan 14 tartuntaa.

Lisäksi Kittilässä todettiin tapaus, jossa tartunnan selvittely on vielä kesken.

14:25: Suomessa yhteensä 801 kuolemantapausta koronan vuoksi

Suomessa on raportoitu yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu 801.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 283 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 49.

12.15: Suomessa on raportoitu tiistaina 517 uutta koronavirustartuntaa

THL:n mukaan viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 206 tartuntaa, mikä on 1 608 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 67 851.

10.13: Ylitornion tartuntojen selvittely jatkuu

Ylitornion kunnassa on jatkettu laajan koronatartuntaketjun selvitystä tiistaina. Kunnassa todettiin maanantaina 21 koronatartuntaa paikkakuntalaisilla henkilöillä.

Tartuntojen aiheuttajaksi epäillään virusmuunnosta, mutta asia varmistuu vasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laboratoriotutkimuksissa. Vastauksessa voi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Jyri J. Taskilan mukaan kestää parikin viikkoa.

– Tartuntamäärän suuruus aiheuttaa epäilyn virusmuunnoksesta, hän sanoo.

Ylitornion tapausten lisäksi Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu maanantain jälkeen yksi  uusi koronavirustartunta. Tartunta todettiin ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä, joka on jo poistunut alueelta.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että voimassa on kuuden henkilön ylärajasuositus myös yksityisten juhlien osalta, jotka on välttämätöntä järjestää sulkuaikana. Ei-välttämättömiä yksityisiä juhlia. kuten syntymäpäivien viettoa suositellaan siirrettäväksi turvallisempaan ajankohtaan.

–Meneillään oleva sulkutila on tarkoitettu koronatapausten vähentämiseksi, mikä onnistuu ainoastaan kaikkea ihmisten välistä kanssakäymistä vähentämällä ja suosimalla etäkontakteja, Taskila toteaa tiedotteessaan.