Koronarajoitukset: Ko­ro­na­mi­nis­te­ri­työ­ryh­mä pidensi ruo­ka­ra­vin­to­loi­den au­ki­olo­ai­ko­ja kol­mel­la tun­nil­la – mi­nis­te­reil­lä haluja jatkaa ra­joi­tus­ten ke­ven­tä­mis­tä myös esi­mer­kik­si teat­te­reis­sa ja kun­to­sa­leil­la

Tilaajille

Tiina Lymi ki­ris­tää ruuvia, kunnes tus­kas­ta syntyy ko­miik­kaa – Si­säil­maa-sar­ja TE-toi­mis­ton työn­te­ki­jöis­tä osui hy­vin­voin­ti­yh­teis­kun­nan mo­ni­mut­kai­seen ytimeen

Alkuvuoden ilmiöksi noussut sarja kertoo harmaista virkamiehistä, joita ei kiitetä ja joiden isoa työtä ei nähdä tai arvosteta. Ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi yllättyi, kuinka kohtuuttomien vaatimusten paineissa he joutuvat työskentelemään. Lymille huumori on ominainen tapa kuvata maailmaa, ja hänelle komiikassa on aina läsnä kipua.

Tiina Lymi on juuri saanut valmiiksi käsikirjoituksen Myrskyluodon Maija -elokuvaan. Lymi myös ohjaa Solar Filmsin tuottaman elokuvan.
Tiina Lymi on juuri saanut valmiiksi käsikirjoituksen Myrskyluodon Maija -elokuvaan. Lymi myös ohjaa Solar Filmsin tuottaman elokuvan.
Kuva: Arttu Laitala

Ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi sanoo, että hän ei istuisi parhaillaan haastateltavana alkuvuoden ilmiöksi nousseesta Sisäilmaa-tv-sarjastaan ilman suomalaista hyvinvointivaltiota.

– Jos meillä olisi täysin Amerikan malli täällä, en olisi opiskellut korkeakoulussa, enkä päässyt tekemään niitä asioita, joita olen päässyt tekemään, Lymi sanoo kahvilassa Helsingin Töölössä.