Kadonnut: Poliisi etsii 15-vuo­tias­ta Jimi Repoa Ro­va­nie­mel­tä

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Pääkirjoitus: Uusilla met­sien­suo­je­lu­alueil­la py­ri­tään vai­kut­ta­maan vaa­lei­hin, ei hak­kui­siin

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tiina Heiskan mi­ni­ret­ros­pek­tii­vi vie nai­seu­den ja ih­mi­syy­den äärelle

Arktikumin Katve-galleriassa on esillä kuvataiteilija Tiina Heiskan maalauksia vuosilta 2012–2018. Näyttelyn uusimmat työt ovat osa kolmiosaista Isoäidin talossa -projektia. Heiska on työstänyt projektin kolmatta osaa Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Lapin yliopiston vierailevana residenssitaiteilijana.

Omaan maailmaansa uppoutuneet, takaapäin kuvatut naishahmot saavat rinnalleen joukon ilmeikkäitä nukkeja, maagisen lammen ja kimpuittain tarkoituksellisen epätarkoiksi maalattuja ruusuja. Kokonaisuus liikkuu jossain figuratiivisen ja abstraktin ilmaisun rajapinnalla. Molemmat ääripäät sopivat Lapin yliopiston ja Wihurin rahaston residenssitaiteilijana syyskuusta saakka toimineen kuvataiteilija Tiina Heiskan pirtaan.

– Ehkä se kertoo minusta sen, että menen aina maalauksen ehdoilla ja katson, mihin suuntaan se lähtee. Jos maalaus ei lähde muodostumaan figuratiiviseksi, annan sen mennä toiseen suuntaan, Heiska toteaa.

Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnan hallinnoimassa Galleria Valossa marraskuussa avautunut näyttely esittelee Heiskan maalauksia vuosilta 2012–2018.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.