Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tie vie köy­hyy­teen

Yksityisteiden kunnossapitolaissa tehtiin 2019 raskaita virheitä vähävaraisia teiden varsilla asuvia mökkiläisiä kohtaan. Laki muutettiin tahallisesti miljoonaomistajia suosiviksi, kun mukaan pakotettiin vain lyhyitä aikoja mökillä kesäisin asuvia mökkiläisiä maksamaan tuloihinsa nähden liian korkeita tiemaksuja satunnaisesta mökkitien käytöstä.

Päättäjät tietänevät, miksi näin julmasti vähävaraisiin ihmisiin on kohdistettu vaino yksityistielaissa. Uusien sääntöjen tekijät ovat olleet täydellisesti rahamiesten puolella laittaen palkkakuopassa olevat eläkeläiset samalle viivalle miljoonamiesten kanssa. Kuka oli silloin pääministerinä? En edes halua mainita hänen nimeä.

Meillä oli muutama päivä sitten tiekokous Pöljänperän kilometrin mittaisesta yksityistien pätkästä. Se eroaa kuin varkain Ylitornion Ratasvuoman asutusalueen 7-kilometrisestä tiestä, joka on päätie alueella. Se on aina niin huonossa kunnossa, ettei sillä voi ajaa kuin kolmosvaihteella. Keväisin sortuneet rummut pysäyttävät lähes täysin ajamisen niiden kohdalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.