Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

THL: Uusia ko­ro­na­tar­tun­to­ja 765 – Husin alueen il­maan­tu­vuus­lu­ku yli 300

Koronavirustartuntojen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt lähes 182.

Helsinki

Suomessa on raportoitu 765 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 10 071 tartuntaa, mikä on 3 667 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 117 000.

Husin alueen ilmaantuvuusluku on nyt yli 300

Koronavirustartuntojen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt lähes 182, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 115,5. THL:n mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 300,6.

Ilmaantuvuus on korkea myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (195,5) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (194). Matalin ilmaantuvuus on edelleen Itä-Savon sairaanhoitopiirissä (45). Luvut ovat pyöristettyjä.

THL:n mukaan koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli eilen perjantaina 88 ihmistä, joista tehohoidossa kerrottiin olevan 22. Sairaalahoidossa olevien määrä nousi keskiviikosta viidellä. Tehohoidossa oli kolme ihmistä enemmän kuin keskiviikkona.