THL: Suo­mes­sa 19 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Län­si-Poh­jas­sa ei todettu yhtään uutta tar­tun­taa viime vii­kol­la

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia ei todettu keskiviikkona.

THL: Suomessa raportoitiin keskiviikkona 19 uutta koronavirustartuntaa.
THL: Suomessa raportoitiin keskiviikkona 19 uutta koronavirustartuntaa.
Kuva: Jussi Leinonen

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ei tullut uusia tapauksia viime viikolla. Länsi-Pohjan tiedotteen mukaan näytteitä otettiin viikolla 859.

Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri ja tartuntataudeista vastaavan lääkärin Jyri J. Taskilan mukaan toisen aallon ehkäiseminen Länsi-Pohjassa on ensiarvoisen tärkeää. Toimet ovat hänen mukaansa hyvin yksinkertaisia: vältetään ulkomaanmatkailua ja suuria väkijoukkoja sekä oireisena hakeudutaan koronatestiin. 

Taskila korostaa, että käsihygienista ja erityisesti turvaväleistä tulisi huolehtia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa turvaväliä ei voida toteuttaa. Etätyötä suositellaan mahdollisuuksien mukaan ja koronavilkku kannattaa ladata.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila muistuttaa, että vaikka uusia koronatapauksia ei ole viime viikolla tullut, erityisesti turvaväleistä on pidettävä huolta.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila muistuttaa, että vaikka uusia koronatapauksia ei ole viime viikolla tullut, erityisesti turvaväleistä on pidettävä huolta.
Kuva: Henripekka Kallio

Taskila muistuttaa, että yleisesti ottaen epidemia näyttää Euroopassa ja Etelä-Suomessa kiihtyvän. Yksittäisetkin tartunnat aiheuttavat tällä hetkellä laajoja altistumisia ja uusia tautiryppäitä muun muassa isojen juhlien ja joukkotapaamisten kautta.

Keskiviikkona 19 uutta tartuntaa

Suomessa raportoitiin keskiviikkona 19 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia ei ole todettu.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on kirjattu Suomessa tähän mennessä 335.

Kahden viime viikon aikana koronatartuntoja on raportoitu yhteensä 356. Se on 63 enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla, jolloin tapauksia oli 293.

Viimeisen seitsemän vuorokauden tartuntatapausten määrä on 159. Se on 38 tapausta vähemmän kuin edeltävänä seitsemänä vuorokautena.

Sairaalahoidossa oli Suomessa keskiviikkona yhdeksän koronapotilasta, heistä tehohoidossa kaksi.

Turussa 300 tautitapauksen raja rikki

Turussa ylitettiin keskiviikkona surullinen rajapyykki, kun 300 varmistettua tautitapausta meni rikki.

Jyväskylässä puolestaan varmistettiin aiemmin keskiviikkona kuusi uutta koronavirustartuntaa, kaupungin tiedotteessa kerrottiin.

Näytteet oli otettu Jyväskylässä karanteeniin määrätyiltä ihmisiltä maanantaina, joten uusille karanteenipäätöksille ei ole näiden uusien tartuntojen vuoksi tarvetta. Kokonaisuudessaan Jyväskylässä on alkuviikon aikana todettu 25 koronatartuntaa.

Kainuun Kuhmossa perjantaina todettu tautirypäs osoittaa rauhoittumisen merkkejä, Kainuun soten tiedotteessa kerrottiin. Kaikki noin 200 altistunutta on tavoitettu ja ihmiset, joilla on ollut oireita, on testattu.

Tähän mennessä Kainuussa altistuneiden joukosta on löydetty 20 tartuntaa, ja on todennäköistä, että loppuviikon aikana valmistuneista testeistä jotkin ovat positiivisia.

Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettua Koronavilkku-sovellusta on jo ladattu 1,4 miljoonaa kertaa.
Koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen tarkoitettua Koronavilkku-sovellusta on jo ladattu 1,4 miljoonaa kertaa.
Kuva: Arttu Laitala

Koronavilkku-sovelluksen latauksia 1,4 miljoonaa

Koronavilkku-sovellus oli Suomessa ladattu puhelimiin keskiviikkona puoliltapäivin jo liki 1,4 miljoonaa kertaa tviittasi THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho. Latausmäärä vastaa neljännestä Suomen väestöstä.

Sovellus keräsi miljoona latausta vain noin vuorokaudessa. THL luonnehti tiistaina suomalaisten latausintoa odottamattoman suureksi.

Koronavilkku on tarkoitettu koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen. Sovelluksen on määrä lähettää ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.

Sovelluksen löytää sovelluskaupoista tai suoralla latauslinkillä osoitteesta koronavilkku.fi.

Juttua päivitetty kello 15.50. Lisätty Länsi-Pohjan viime viikon tiedot.