The Meän­lan­din kult­tuu­ri­kier­ros jul­kais­taan ver­kos­sa

The Meänland Jääkäripatsaalla, joka sijaitsee Apteekinpuistossa Torniossa.
The Meänland Jääkäripatsaalla, joka sijaitsee Apteekinpuistossa Torniossa.
Kuva: Antti Mäki

Tornion ja Haaparannan kaupungit reagoivat yhdessä vallitsevaan virustilanteeseen ja järjestävät ihmisten iloksi virtuaalisen kulttuurimatkan rajan molemmin puolin.

Paikallinen, suosittu meänkielinen reggae-bändi The Meänland kävi viime viikon lopulla musisoimassa rajakaupunkien eri nähtävyyksien äärellä. Käynnit taltioitiin videoille, jotka julkaistaan kaupunkien kanavissa muutaman viikon kuluessa.

Videosarjan tarkoituksena on tuottaa iloa ja kulttuuria kotisohville sekä nostaa esille ja tietoisuuteen alueemme nähtävyyksiä, patsaita ja muistomerkkejä. Paikkoja, joita poikkeustilanteesta huolimatta voi iltalenkin yhteydessä käydä myös fyysisestikin tarkastelemassa.

Tempauksen tarkoituksena on myös kannustaa muita tahoja ideoimaan ja järjestämään vastaavanlaisia tilaisuuksia ihmisten elämää ilostuttamaan tässä tämmöisenä poikkeusaikana.

Rajakaupunkien kulttuuritoimet kehittelevät edelleen eri tapoja nauttia kulttuurista ja näin ollen myös tukea poikkeustilanteen vuoksi ahdingossa kamppailevaa kulttuurialaa.