jääkiekon mm: Lei­jo­nat pelaa jälleen MM-kul­las­ta – täh­ti­puo­lus­ta­ja Miro Heis­ka­nen pisti uuden vaih­teen silmään

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Tha­me­sin tul­va­sul­kuun juut­tu­nut valas jou­dut­tiin lo­pet­ta­maan

Lontoo

Vuorovesisulkuun Thames-joessa Lontoossa viikonloppuna juuttunut lahtivalas jouduttiin tiistaina lopettamaan. Eläin oli kärsinyt niin pahoja vammoja, ettei se eläinlääkärien mukaan olisi selvinnyt avomerellä.

Nelimetrinen valas juuttui Richmondin vuorovesisulkuun sunnuntaina. Vaikka valas saatiin lopulta irrotettua, se ehti loukata itsensä.

– Tämä on surullista, mutta olemme varmoja, että jos olisimme päästäneet sen avomerelle, valas olisi kuollut nälkään, sanoi pelastustöitä koordinoinut Julia Cable.

Alustavien arvioiden mukaan valas oli emostaan eroon joutunut poikanen, joka ei osannut hankkia itselleen ruokaa ja oli jo sulkuun juuttuessaan pahasti nälkiintynyt.

Vaikka lahtivalaat eivät yleensä liiku kovin matalissa vesissä, niitä on havaittu toistuvasti esimerkiksi Tanskan salmissa.