Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Ter­veys­alal­la yri­tys­kaup­po­jen päivä: Pih­la­ja­lin­na ostaa Pohjola Sai­raa­lat, Me­hi­läi­nen ostaa Fy­siok­sen

Helsinki

Pohjola Vakuutus luopuu sairaalatoiminnastaan. Pohjola Sairaalan osakekanta myydään kokonaisuudessaan Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveydelle. Yrityskaupan yhteydessä Pohjola Vakuutus ja Pihlajalinna solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta Pohjola Vakuutuksen asiakkaille.

Pohjola Sairaala on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja -tapaturmien hoitoon erikoistunut sairaalaketju. Se toimii viidellä yliopistosairaalapaikkakunnalla.

Osakekauppa ei vaikuta henkilöstön työsuhteisiin. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Pohjola Vakuutuksella on sairaalatoimintaa Oulussa. Oulun Pohjola Sairaala avattiin vuonna 2017 Hiiroseen ja se oli silloin kolmas Pohjola Sairaala maassa.

Aikaisemmin toiminta on käynnistynyt Helsingissä ja Tampereella. Oulun jälkeen Kuopiossa avattiin samana vuonna neljäs yksikkö.

Mehiläiselläkin ostohousut jalassa

Suomen suurin yksityinen fysioterapiayritys Fysios liittyy osaksi Mehiläistä, yhtiöt tiedottavat.

Kaupalla tavoitellaan uudistuvia toimintamalleja ja erityisesti digitaalisia palveluita korostetaan. Kehityksen painopisteenä tulee Mehiläisen mukaan olemaan fysioterapian digi- ja lähipalveluiden yhdistäminen.

Fysios tarjoaa fysioterapiapalveluja yli 50 paikkakunnalla. Yritys työllistää noin 800 terapian asiantuntijaa. Toiminta jatkuu yrityskaupan jälkeen ennallaan kaikissa nykyisissä toimipisteissä osana Mehiläistä.

Henkilöstö ja ammatinharjoittajat jatkavat Mehiläinen-konsernin työntekijöinä ja ammatinharjoittajina aiemmilla sopimuksillaan. Kauppa vaatii toteutuakseen vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Juttua päivitetty klo 9.36 tiedoilla Pohjola Sairaalan Oulun yksiköstä, sekä muiden Pohjola Sairaalojen sijainneista. Kello 10.09 lisätty juttuun myös Mehiläisen yrityskaupat.