Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­ve­tu­loa tal­koi­siin

Olavi Holmala kirjoitti (LK 5.9.) Pellon lemmikkieläinten hautausmaan hoitamattomuudesta. Hautausmaata ryhtyivät hoitamaan Pellon 4H ja Länsirajan Kennelkeho vuonna 2000. Sopimuksen mukaan kerho hoitaa hautaukset ja 4H vastaa hautausmaan muusta ylläpidosta. Pellon 4H:n toiminta on lakannut 2009, minkä jälkeen kerho on hoitanut molempien toimijoiden tehtäviä.

Hautaus maksaa 70 euroa ja kerhon ulkopuoliselta 90 euroa. Konekaivu maksaa 55 euroa. Toimiva osapuoli saa 6–10 hautauksesta nettotuloa 90–150 euroa vuodessa. Hautarauhan säilyttämiseksi emme ole haudanneet hautapaikoille uusia eläimiä paitsi, jos omistaja on halunnut haudata viereen toisen oman koiransa.

Hautausmaa on kunnan omistama ja kerho (alkuun sihteeri, vuodesta 2012 rahastonhoitaja) hoitaa kaikkia toimia yksin ja ilmaiseksi konekaivua lukuun ottamatta, käsittääkseni erinomaisesti. Hautojen ylläpidosta on kukin koiraansa arvostava koiranomistaja huolehtinut itse kukkaistutuksineen, koristeineen ja joulunajan kynttilöineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.