Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Pääkirjoitus: Vii­mei­nen­kin hy­väk­syi, Na­to-kat­se nyt pi­kai­ses­ti Suomen rooliin puo­lus­tus­lii­tos­sa

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tero Seppälä nousi Oslon ta­kaa-ajos­sa kymp­pi­kär­jen tun­tu­maan – pi­ka­ki­sas­sa huip­pu­on­nis­tu­mi­sen saanut Otto In­ve­nius oli 22:s

Oslo
Tero Seppälä kuittasi lauantain kisasta 3000 euroa palkintorahoja.
Tero Seppälä kuittasi lauantain kisasta 3000 euroa palkintorahoja.
Kuva: Ampumahiihtoliitto

Suomen Tero Seppälä kohensi roimasti sijoitustaan ampumahiihdon maailmancupin miesten takaa-ajokilpailussa Oslossa ja ylitti maaliviivan sijalla kymmenen.

Seppälä teki ehjän kilpailun, sillä hän pääsi matkaan pikakisan tulosten perusteella sijalta 22. Suomalainen ampui kisassa kaksi sakkoa, joista toinen tuli kirvelevästi viimeiseltä ampumapaikalta. Loppusuoran taistelussa Seppälä taipui niukasti Tshekin Michal Krcmarille ja Italian Tommaso Giacomelille, mutta suomalaisurheilija nostettiin lopputuloksissa Giacomelin edelle kymmenenneksi.

Sijoitus on Seppälälle kauden paras maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa. Suomalainen oli kymmenes myös Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä helmikuussa.

Pikamatkalla komeasti 12:nneksi yltänyt Otto Invenius ampui neljä sakkoa ja oli maalissa 22:s. Sijoitus on Inveniukselle uran toiseksi paras maailmancupissa. Olli Hiidensalo oli 30:s ja Jaakko Ranta 54:s.

Kauden ylivoimainen norjalaishallitsija Johannes Thingnes Bö otti selvän voiton pikakisan ykkössijansa jatkoksi. Ranskan Quentin Fillon Maillet oli toinen ja Norjan Sturla Holm Lägreid kolmas.

Minkkinen ja uransa päättävä Kinnunen loistovireessä

Suvi Minkkinen jatkoi Holmenkollenilla hienoa suomalaispäivää ottamalla naisten pikakilpailussa uransa parhaan maailmancupin sijoituksensa. Minkkinen ampui varmaan tyyliinsä nolla sakkoa ja oli lopputuloksissa komeasti 11:s.

Minkkinen oli aiemmin yltänyt cupissa parhaimmillaan 15. sijalle, jonka hän otti Kontiolahden takaa-ajokisassa kauden alussa. Oberhofin MM-kisojen normaalimatkalla Minkkinen oli puhtaan ammunnan siivittämänä kahdeksas.

Uransa tähän kauteen päättävä Saksan Denise Herrmann-Wick nappasi pikakisan voiton ennen Ruotsin Hanna Öbergiä ja Anna Magnussonia. Minkkisen ero saksalaisvoittajaan oli minuutin luokkaa. Ranskan Julia Simon varmisti viidennellä sijallaan kokonaiskilpailun voiton.

Myös Suomen Nastassia Kinnunen päättää uransa Holmenkollenilla useiden lajihuippujen ohella, ja valkovenäläissyntyinen onnistui päätössprintissään tyylikkäästi. Yhden sakon ampunut Kinnunen, 38, oli kisassa 19:s jääden Minkkisestä vain seitsemän sekuntia.

Erika Jänkä oli tulosliuskalla 45:s. Maailmancupin suomalaisdebytanteista Sonja Leinamo ylsi 76:nneksi ja Noora Kaisa Keränen 90:nneksi.

Pikakisa piti järjestää alun perin perjantaina, mutta kilpailua siirrettiin sankan sumun takia vuorokaudella eteenpäin. Naiset eivät kilpaile takaa-ajoa kauden päätösviikonloppuna, sillä cup-kausi päättyy sunnuntaina yhteislähtöihin.