Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Temppu – mutta miten se teh­dään?

Turhan nopeasti kehittyvä ilmastonmuutos näkyy ja tuntuu jo ympäri maapallon. Siitä kertovat tihentyvät hirmumyrskyt, tuhotulvat, kuivuudet ja sukupuutot niin kasvi- kuin eläinmaailmassa. Itse asiassa kukaan asiantuntijanakin tunnettu persoona ei usko tämän ihmiskunnan enää selviävän ilman isoa luutaa. Kaikki elämässä on suhteellista jo Albert Einsteinin todistelun mukaan aika päiviä sitten.

Meidän kotivihreämme ovat esittäneet Suomea esimerkin näyttäjäksi koko muulle maailmalle ilmastonmuutoksen torjunnassa? Sehän on toki pantava lähinnä groteskin ja tahattoman huumorin nimiin. Voiko kukaan kuvitella, mitä siitä seuraisi kaikkien retonki- ym. tarpeettomien muotitehtaiden lopettaessa toimintansa Suomen komennosta ja autoilu, lentomatkailu ja kaukoreissailu lopetettaisiin samasta syystä.

Sähköenergian tuotanto ei silti riitä alkuunkaan tulevasta ja jo olevasta tarpeesta fossiilisten polttoaineiden, puun ja turpeen käyttökiellon jälkeen.

Tuuli- ja aurinkoenergia ovat toistaiseksi vain apuenergioita, koska aina ei tuule eikä aurinko paista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.