Kolumni: Las­ten­hoi­ta­jan hymy ei hyydy edes palk­ka­kuo­pas­sa

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on al­ka­nut: Kasperi Tyni nosti Mat­ka­kos­kel­ta yli 16-ki­loi­sen von­ka­leen – lähetä kuva omasta lo­hi­saa­liis­ta­si

Marjastus: Kesäkuu alkoi, mutta hal­la­kart­ta hohkaa si­ni­se­nä – Miten käy mus­tik­ka- ja hil­la­sa­don?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tek­no­lo­gia­teol­li­suus ar­vos­te­lee liit­to­jen lak­ko­il­moi­tuk­sia – "Neu­vot­te­luis­sa on kyse suo­ma­lai­sis­ta työ­pai­kois­ta eikä siitä, kuka on kovin ay-joh­ta­ja"

Paperiliitto, Pro ja Teollisuusliitto ovat ilmoittaneet menevänsä lakkoon tammikuun lopussa. Työntekijöitä hiertää työantajapuolen haluttomuus poistaa kiky-tunnit. Työnantajapuolen mukaan lisätyötunnit on tarkoitettu pysyviksi. Myös Metsäteollisuus ry paheksuu lakkouhkailua. Ammattiliitot tavoittelevat työajan lyhentämistä ilman kustannusvaikutuksia.

Teknologiateollisuus arvostelee Teollisuusliiton ja ammattiliitto Pron sunnuntaina antamia lakkovaroituksia.

Työnantajapuoli arvostelee muun muassa sitä, että Teollisuusliitto haluaa laajentaa oman sopimuksensa soveltamisalaa myös aliurakoitsijoiden kaivosalueella tekemään työhön.

– Teollisuusliiton toiminta on räikeää järjestöpolitiikkaa ja vastoin yleisiä työmarkkinakäytäntöjä, todetaan Teknologialiiton sunnuntaina julkaisemassa tiedotteessa.

Ammattiliitto Pron keskeinen tavoite on poistaa 24 tunnin työajan pidennyksen eli työmarkkinapöydissä paljon kitkaa aiheuttaneet kiky-tunnit. Pron mukaan kiky-tunnit on poistettava ilman kustannusvaikutuksia.

Teknologiateollisuudessa Pron sopimuksesta neuvotteleva Jarkko Ruohoniemi ihmettelee, löytyykö Pron jäseniltä todellakin lakkohalua ja halua hankaloittaa omien työpaikkojensa toimintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.