Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Te­kais­tu­ja las­ku­ja, verojen kiertoa ja omien lai­no­jen kuit­taus­ta - ro­va­nie­me­läi­sel­le yrit­tä­jäl­le kah­dek­san kuu­kaut­ta eh­dol­lis­ta tör­keis­tä kir­jan­pi­to­ri­kok­sis­ta ja tör­keis­tä ve­ro­pe­tok­sis­ta

Muun muassa olemattomia kuluja yritykselleen merkkaillut, veroja kiertänyt ja omia lainojaan yrityksen tililtä kuitannut yrittäjä tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen Rovaniemen käräjäoikeudessa.

Mies sai tuomiot kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta, kahdesta törkeästä veropetoksesta sekä törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Teot tapahtuivat vuosien 2011 ja 2015 välisenä aikana. Miehen omistaman rakennusalan yrityksen kirjanpitoon oli esimerkiksi kuluiksi tehty paljon merkintöjä, joista ei kuitenkaan ollut tositteita. Kirjanpidosta oli poistettu myös isolla summilla myyntiä ilman selventäviä kirjauksia.

Yrittäjä kiersi myös arvonlisäveroa tekemällä isoja ostokirjauksia kuukauden viimeiselle päivälle, jolloin tilitettävää arvonlisäveroa saatiin pienemmäksi. Tämä kirjaus purettiin aina seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä.

Yrittäjä oli myös ottanut kassasta varoja autosta tehtyjen osamaksuvelkojen maksamiseen useita kymmeniä tuhansia euroja.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita