Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tehoton de­mo­kra­tia

Tämän päivän muoti-ilmiö on demokratian vetäminen kaikenlaisiin hankkeisiin. Viime aikojen tapahtumat Euroopassa vievät ajatukset toisiin vaihtoehtoihin.

Olemme nähneet suorastaan demokratian konkursseja. Sotilaalliset toimet samoin kuin liike-elämän voitonteko ovat kaukana demokratiasta. Voi löytyä muitakin esimerkkejä, kuten sote-uudistus. Se olisi saatu maaliin ehkä paremmin asiantuntijoiden tekemänä ilman poliitikkojen jatkuvaa häsläämistä.

Näistä aatoksista huolimatta en hylkää demokratiaa. Se on hyvä työkalu, kun ajan kanssa kehitellään toimintoja ja haetaan konsensusta. Tärkein ehto on, että demokratiassa valta ja vastuu ovat tasapainossa.

EU edustaa meillä demokratian huippua, mutta toimiiko se aina jäsenten parhaaksi? Ukrainan kriisissä johtamisen puute on suorastaan huutava, päätöksiä ei saada ajoissa valmiiksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.