Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Teemu Kan­ta­nen Nordean Kemin ja Tornion kont­to­rei­den johtoon - "ke­mi­läis­läh­töi­se­nä suhde Me­ri-Lap­piin on säi­ly­nyt vah­va­na"

Asuntokauppa ja -rahoitus on ollut vilkasta Kemi-Torniossa

-
Kuva: Jouni Valikainen

Kemiläislähtöinen Teemu Kantanen vastaa maaliskuun alusta lähtien Nordean Kemin ja Tornion konttoreiden henkilöasiakasliiketoiminnasta. Teemu Kantasella on jo pitkä kokemus pankkitoiminnasta ja johtamisesta. Ennen muutosta Kantanen on vastannut Oulun päivittäispalvelukonttorin johtamisesta.

– Hienoa saada vastuulleni Kemin ja Tornion konttoreiden toiminta. Kemiläislähtöisenä suhde Meri-Lappiin on säilynyt vahvana ja ylpeys kotiseutua kohtaan vain kasvanut muualla vietetyn ajan myötä. Kemi-Tornion taloudellinen näkymä on poikkeuksellisen positiivinen Metsä Fibren tehdashankkeen sekä laajemman teollisuuden piristymisen myötä. Odotan innolla miten tämä positiivinen vire kantaa aluetta tulevina vuosina. Positiivinen vire lisää tietysti kotitalouksien toimeliaisuutta ja tuo uusia asukkaita alueelle, joka samalla kasvattaa asuntorahoituksen ja sijoituspalveluiden kysyntää, mihin tietysti haluamme Nordeassa tarjota parhaat mahdolliset ratkaisut, Teemu Kantanen toteaa.

Kemi-Torniossa asuntokauppa oli viime vuonna vilkasta. Erityisesti hyväkuntoiset asunto-osakkeet ja omakotitalokiinteistöt ovat menneet hyvin kaupaksi. Erityispiirteenä piristynyt sijoitusasuntojen kauppa piristyi loppuvuodesta alueen suurien investointiuutisten siivittämänä.

– Kemi-Torniossa oli vilkas vuosi asuntokaupassa ja -rahoituksessa. Kun toimimme valtakunnallisella mallilla sekä tarjoamme asiakkaille neuvotteluaikoja myös iltaisin ja lauantaisin, olemme pystyneet Kemi-Torniossa vastaamaan nopeasti asiakkaiden asuntorahoitustarpeisiin, Nordean Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Koskela kertoo.

Tällä hetkellä näyttää, että asuntomarkkinoiden suotuisa kehitys jatkuu vuonna 2021.

– Paljon riippuu työllisyystilanteen kehityksestä ja siitä, riittävätkö sopivat kohteet markkinoilla.