Uimarannat: Vi­ral­li­nen ui­ma­kau­si alkoi Lapissa lauan­tai­na – yleis­ten ui­ma­ran­to­jen kuntoa ja veden laatua val­vo­taan

Helle: Ju­han­nus­ta vie­te­tään läm­pi­mäs­sä säässä – lauan­tai ja sun­nun­tai ovat osassa Lappia hel­le­päi­viä

Tilaajille

Tee-se-it­se: Sar­ja­ku­va­ju­lis­te

Onko sinulla vanhoja sarjakuvia? Entä kaipaatko piristystä seinillesi? Jos uskallat uhrata vanhat sarjakuvasi, tässä hauska sisustusidea!

Tee-se-itse

Sarjakuvajuliste

Tarvikkeet: Vanhoja sarjakuvalehtiä, kontaktimuovia, sakset, viivoitin ja sinitarraa.

-
Kuva: Sanni Malin

1. Leikkaa sarjakuvista mieluisia kuvia, pätkiä tai sivuja. Leikkaa iso pala kontaktimuovia ja kiinnitä se pöytään sinitarralla, paperinen puoli ylöspäin. Sommittele sarjakuvien leikkeitä paperille.

-
Kuva: Sanni Malin

2. Kun olet sommitellut leikkeet sopivasti, siirrä ne sivuun ja avaa kontaktimuovia vähän alareunasta. Kiinnitä leikkeitä muoviin yksi kerrallaan, mahdollisimman tasaisesti  viivoittimen avulla. Täytettyäsi alueen, avaa kontaktimuovia lisää ja jatka leikkeiden kiinnittämistä.

-
Kuva: Sanni Malin

3. Kun olet kiinnittänyt kaikki leikkeet muoviin, leikkaa toinen samanlainen pala kontaktimuovia. Kontaktoi julisteen päällyspuoli viivoittimen avulla huolellisesti, jottei tule ilmakuplia. Sen jälkeen voit irrottaa julisteen pöydästä.

-
Kuva: Sanni Malin

4. Leikkaa julisteen reunoilta pois ylimääräistä kontaktimuovia, jonka jälkeen juliste on valmis. Julisteen voi kiinnittää seinään sinitarralla, kaksipuolisella teipillä tai sen voi vaikkapa kehystää.

-
Kuva: Sanni Malin