Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Tilaajille

Tee-se-it­se: Ba­taat­ti-kus­kus-bowl

Tee-se-itse

Bataatti-kuskus-bowl

Kaipaatko helppoa ja maukasta ruokaa helpottamaan syksyistä arkea? Raikas bataatti-kuskus-bowl toimii sekä kylmänä että lämmitettynä ja sitä voi tuunata helposti oman maun mukaan. Tästä reseptistä tulee noin neljä annosta.

Ainekset: kuskus, bataatti, soijapalat, kurkku, paprika, hummus, feta & mausteita ja öljyä.

-
Kuva: Anni Koikkalainen

1. Aloita leikkaamalla kokonainen bataatti kuutioiksi. Sivele palat oliiviöljyllä ja haluamillasi mausteilla. Paahda bataatteja 175 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes ne ovat pehmentyneet kokonaan ja saaneet kauniin sävyn.

Vasa TSI 2, 2.9.
Kuva: Anni Koikkalainen

2. Keitä noin 4 desiä kuivia soijapaloja kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kunnes ne ovat täysin pehmentyneet. Valuta paloista vesi ja paista ne rapeiksi öljyssä ja fajitamausteessa. Palat voi myös maustaa itse.

Vasa TSI 3, 2.9.
Kuva: Anni Koikkalainen

3. Valmista kuskus lisäämällä kolme desiä kuskusia kolmeen desiin kiehuvaa vettä. Kuskusta ei tarvitse erikseen keittää, vaan se muhii valmiiksi kannen alla. Pilko haluamiasi kasviksia bowlin täytteeksi.

Vasa TSI 4, 2.9.
Kuva: Anni Koikkalainen

4. Kokoa bowliin bataattia, soijapaloja, kuskusta ja kasviksia. Viimeistele annos murustetulla fetalla ja hummuksella. Nauti!

Vasa TSI 5, 2.9.
Kuva: Anni Koikkalainen