Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tee oma ar­te­saa­ni­piz­za­si kyl­mä­ko­ho­te­tus­ta tai­ki­nas­ta ja laa­duk­kais­ta täyt­teis­tä – katso myös pais­ta­jan 8 ylei­sin­tä pulmaa ja miten ne rat­kais­taan

Pizzauuneista tuli pandemia-aikana hittituotteita, joiden suosio jatkuu edelleen. Artesaanipizzat paistuvat italialaiseen tapaan erittäin kuumassa uunissa parissa minuutissa. Lopputulos on rapeapohjainen ja maukas.

Kun meloni- ja kinkkuviipaleet lisätään pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen, on lopputulos tuore ja raikas.
Kun meloni- ja kinkkuviipaleet lisätään pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen, on lopputulos tuore ja raikas.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Ennen kuin pizza on paistovalmis, tarvitaan etukäteisvalmisteluja keittiön puolella. Hyvä taikina on pizzan kivijalka.

Pizzahifistelijät kokeilevat erilaisia kohotustapoja ja -aikoja, pizzajauhoja ja -reseptejä. Matalan kynnyksen pizzantekijälle riittää, kun ajattelee taikinaa perusleipätaikinana, joka kohoaa tunnissa leivontavalmiiksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi