Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Sauli Nii­nis­tö joutui sai­raa­laan tut­kit­ta­vak­si ko­ro­na­oi­rei­den takia

Presidentti Sauli Niinistö on pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi tutkimuksissa sairaalassa. Tasavallan presidentin kanslia kertoo, että presidentin vointi on kohtuullisen hyvä ja hän jatkaa työskentelyä etänä.

Niinistöllä todettiin viikko sitten koronatartunta. Tasavallan presidentin kanslia kertoi tuolloin, että Niinistö voi tartunnasta huolimatta hyvin ja työskentelee etänä.

Niinistö kertoi itse aiemmin Facebookissa, että hän ei pääse osallistumaan kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan. Veteraanipäivää vietetään huomenna keskiviikkona.

– Tänä vuonna osallistuminen valtakunnalliseen pääjuhlaan jää koronan takia tervehdyksen varaan, Niinistö kirjoitti.

Tartunnan vuoksi Niinistön virallinen vierailu Norjaan siirtyi viime viikolta toiseen ajankohtaan.

Aiemmin Niinistö on jäänyt omaehtoiseen karanteeniin 27. tammikuuta altistuttuaan koronalle. Altistuminen tapahtui, kun hän tapasi Norjan ulkoministerin Anniken Huitfeldtin, joka oli ilmoittanut koronatartunnastaan.

Niinistö altistui koronavirukselle myös Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa viime lokakuussa, kun hän keskusteli koronatartunnan saaneen Latvian presidentin Egils Levitsin kanssa.