Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tar­vit­set­te­ko kou­lu­ruo­kaa pää­siäi­sen jäl­keen? – Vas­taus­ai­kaa tiis­tai­aa­muun asti

Kouluruoan tarpeesta järjestetään uusi kysely Rovaniemellä, koska etäopetuskausi pidentyi kuukaudella.

Kouluruokaa jaetaan Rovaniemellä noutopakkauksina päivittäin.
Kouluruokaa jaetaan Rovaniemellä noutopakkauksina päivittäin.
Kuva: Anna Muotka

Rovaniemeläisillä peruskoulun oppilailta pyydetään uusia ilmoittautumisia kouluruoan hakuun. Kaupunki tarjoaa kouluruokaa päivittäisinä noutopakkauksina kaikille niille peruskoululaisille, joiden perheet sitä haluavat.

Ensimmäinen kysely asiasta tehtiin maaliskuun lopussa. Uuteen kyselyyn pitää ilmoittautua myös niiden perheiden, jotka ovat jo aiemminkin hakeneet kouluruokaa.

Opetuspäällikkö Katri Keisu kertoo, että uusi kysely järjestetään, koska valtioneuvosto on pidentänyt etäopetusaikaa kuukaudella.

– Moni perhe ajatteli alussa, että kolmesta viikosta selvitään, mutta nyt tilanne on jo aivan toinen, Keisu sanoo.

Asiassa on tullut kyselyjä useamman päivän annoksista kerralla, kuljetuksista tai maksusitoumuksista ruokakauppoihin. Näitä ei edelleenkään järjestetä.

– Ruuan valmistavat kaupungin omat työntekijät ja samalla turvaamme heidän työnsä jatkumisen, peruskoululaisten vanhemmille lähetetyssä viestissä perustellaan.

Koulutuspalvelujen järjestämä kysely koskee vain perusopetuksen oppilaita. Lukiot kysyvät omilta opiskelijoiltaan erikseen asiaa. Myöskään ammattiin opiskelevia tämä kysely ei koske, koska heidän kouluruuastaan vastaa Redu. Kysely on auki tiistaiaamuun 7. huhtikuuta kello 8 saakka. Ohjeet ja linkki vastaamiseen löytyvät Wilmasta.

Uuden kyselyn mukainen jakelu alkaa pääsiäisen jälkeen, sitä ennen saavat edelleen ruokaa ne, jotka ovat aiemminkin saaneet.