työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tark­ka­na de­sin­fioin­ti­ai­nei­den kanssa

Harva rakastaa kotisiivousta, eikä sitä aina osata arvostaa. Koronan aikana siivouksen merkitys on huomattu. Ihmisiä on askarruttanut, mitä puhdistusaineita pitää käyttää, miten pöydät ja ovenkahvat puhdistetaan tai missä lämpötilassa kangasmaskit pestään.

THL:n mukaan koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun henkilö yskii tai aivastaa. Virus voi tarttua myös kosketuksen kautta pinnoilta, joille on päätynyt sairastuneen hengitystie-eritteitä. Pintojen osuus leviämisessä ei ole merkittävä. Tartunta vaatii sen, että henkilö koskee virusta sisältävään pintaan ja siirtää sen käsin suuhunsa, nenäänsä tai silmiinsä.

Jos kotona ollaan terveenä, riittää tavallinen ylläpitosiivous: imuroidaan, pyyhitään pinnat ja pestään vessat. Siivousliinat ja -pesimet pestään käytön jälkeen ja laitetaan kuivumaan ilmavasti. Puhtaalla tehdään puhdasta. Normaalioloissa kotona ei tarvita desinfiointiaineita. Heikosti emäksinen (pH 8.1–10) yleispuhdistusaine riittää hyvin. Aina ei pesuainetta edes tarvita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.