Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ta­pah­tu­ma tuo tai­det­ta ja kult­tuu­ria yl­lät­tä­viin ar­ki­paik­koi­hin Ro­va­nie­mel­lä ensi maa­nan­tai­na

Koronariskiä ja ihmisten isoja kokoontumisia pyritään välttämään olemalla kertomatta etukäteen liian tarkasti, mitä ja missä tapahtuu.

Taide- ja kulttuuritapahtuma Arkipäivä tuo maksuttomia taiteen ja kulttuurin tuokioita osaksi ihmisten arkea eri puolilla Rovaniemen keskustaa maanantaina 14. joulukuuta.

Paikalliset taideammattilaiset jalkautuvat ulos perinteisistä konserttisaleista ja tapahtumatiloista ihmisten arkielämän paikkoihin, kuten linja-autoihin, uimahalliin, kauppakeskuksiin, kauppaan ja Lordin aukiolle.

– Taide ja kulttuuri tuodaan suoraan ihmisten luokse, sinne missä he ovat. Toivomme että Arkipäivänä kulttuuri tavoittaa myös ihmisiä, jotka eivät hakeudu perinteisten kulttuuripalveluiden piiriin, kertoo Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala.

Kaikkien tuokioiden aikataulua ei markkinoida erikseen. Koronaturvallisuuden vuoksi ihmisiä ei koota isosti yhteen. Tapahtumat tuodaan yllätyksellisinä tuokioina paikkoihin, joissa ihmiset liikkuvat luontaisesti osana arkeaan.

Tapahtuman tuottaa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto yhteistyössä Piste Kollektiivin kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.