Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­pah­tui­ko Ke­mi­jär­vel­lä murto?

Yle uutisoi (4.5.) näyttävästi Boreal Bioref Oy:ssä tapahtuneesta murrosta. Vataset Teollisuus Oy:n toimitusjohtaja esitteli avoimia kansioita viestinään, että murto on vahingoittanut BB Oy:n tehdashanketta.

Hankkeessa hieman pitempään vaikuttaneena voin kertoa, että kaikki oleelliset asiakirjat ovat säilytettyinä digitaalisina pilvipalveluun sijoitetussa BB:n "tietohuoneessa" tai paperisina pankkiholvissa. Käyttöoikeuden saaneilla ovat käytettävissään ympäristöluvat, muut erillisluvat, tekniset suunnitelmat, rahoituslaskelmat, vaihtovelkakirjat, hallinnon pöytäkirjat ja kaikki muutkin tärkeiksi katsotut asiakirjat. Mitään oleellista tietoa ei voi tuhota tai varastaa muuten kuin murtautumalla tietoverkon kautta pilvipalveluun tai pankkiholviin.

Vatanen otti "murtoasian" esille tammikuussa 2020 neuvotteluvaiheessa, jolloin vielä yhteisymmärryksessä oltiin valmistautumassa hankkeen siirtämiseen uudelle vetäjälle. Yhdessä todettiin, että toimistoon on kertynyt yli viiden vuoden toiminnan aikana kopioita, markkinointimateriaalia, ennenaikaisia työ- ynnä muita tarjouksia ja muita tarpeettomia kopioita, joista on tarkoituksenmukaista siirron yhteydessä osa poistaa ja osa järjestellä uudelleen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.