Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tämä ker­ros­ta­lo pu­re­taan pois Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta – Katso, miltä pai­kal­le ra­ken­net­ta­va kuu­si­ker­rok­si­nen talo näyttää

Katukuva muuttuu, kun nelikerroksisen tilalle rakennetaan kuusikerroksinen.

Tämä kerrostalo puretaan pois Rovakadun ja Ukkoherrantien kulmauksesta toukokuun aikana. Osa asukkaista ja yrityksistä on jo muuttanut pois.
Tämä kerrostalo puretaan pois Rovakadun ja Ukkoherrantien kulmauksesta toukokuun aikana. Osa asukkaista ja yrityksistä on jo muuttanut pois.

Rovakatu 11:ssa sijaitseva nelikerroksinen kerrostalo puretaan ja sen tilalle aletaan rakentaa uutta, kuusikerroksista kerrostaloa. Talon rakentaa rovaniemeläinen rakennusyhtiö Rova-Lappi-rakennus.

– Tarkoitus on purkaa nykyinen talo toukokuussa ja aloittaa rakennustyöt sen jälkeen, sanoo kehitysjohtaja Tuomo Poutiainen Rova-Lappi-rakennuksesta.

Talon on määrä valmistua loppuvuodesta 2022. Taloon rakennetaan 57 asuntoa, yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Lisäksi katutasoon tulee viisi liiketilaa. Betonirakenteiseen talon julkisivuun tehdään paikalla muurattuna punatiiliverhoilu. Pysäköintipaikoista osa rakennetaan maanalaiseen halliin ja autotalleihin, osa pihalle.

Havainnekuvan mukaan paikalle rakennettava kuusikerroksinen talo näyttää tältä.
Havainnekuvan mukaan paikalle rakennettava kuusikerroksinen talo näyttää tältä.
Kuva: RovaLappi Rakennus

– Hyvälle keskustasijainnille kannattaa rakentaa näinä haastavinakin aikoina, sillä kysyntää on, Poutiainen sanoo.

Verrattain ison kohteen työvoimantarve on hänen mukaansa lähes 200 henkilötyövuotta.

Uuden alta purettava kerrostalo on rakennettu 1959 asunto-osakeyhtiön omistamalle tontille. Rakennusliike osti kiinteistön rakennuksineen vuonna 2019.

Tuomo Poutiaisen mukaan rakennus on huonokuntoinen ja muun muassa sen vesi-, viemäri- ja lämpöjohdot ovat elinkaarensa päässä.

– Kaikki nykyiset vuokrasopimukset päättyvät huhtikuun loppuun mennessä ja osa vuokralaisista on jo muuttanut pois talosta, Poutiainen sanoo.

Tontin rakennusoikeutta ja mahdollista kerroslukua kasvattanut asemakaavan muutos sai lainvoiman vuonna 2018. Muut korttelin talot ovat 4–5-kerroksisia.