Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­lo­yh­tiön osak­kaat mukaan il­mas­to­työ­hön

Yli puolet suomalaisista asuu kerros- tai rivitaloissa ja valtaosa omistamissaan huoneistoissa. Taloyhtiössä asuminen on vaivatonta, kun hallinnolliset ja huoltotyöt ostetaan ulkopuoliselta. Vastuu kiinteistön ylläpidosta, kehittämisestä ja ajanmukaisuudesta on silti omistajilla ja heidän valtuuttamallaan hallituksella. Omaisuudesta huolehtiminen on järkevää ja se tapahtuu yhtiökokouksessa.

Vuosittain yli 30 000 rivi- ja kerrostalossa on tarvetta laajoihin korjaustoimiin. Korjausvuorossa ovat etenkin 1970- ja 1980-luvulla rakennetut kiinteistöt. Sähköautojen yleistyminen tuo tarvetta uudenlaisen infran rakentamiseen kaikenikäisiin taloyhtiöihin.

Nyt on osuva ajankohta puntaroida taloyhtiön jokaista uudistus- ja korjaushanketta energiatehokkuuden ja ilmastopäästöjä vähentävien ratkaisujen kannalta. Julkisivuremontin yhteydessä on fiksua tarkastella ikkunoiden, ulkovaipan ja ilmanvaihdon energiatehokkuutta ja samalla parantaa asuntojen sisäilmaa ja lämpöviihtyvyyttä.

Energiatehokkuuden parantaminen on taloudellisesti kannattava päätös, jonka hyödyt näkyvät pienempinä energia- ja asumiskustannuksina.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi