Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Tak­si­liit­to: Taksien saa­ta­vuus syr­jäa­lueil­la on yh­teis­kun­nan käsissä – "Kunnat voi­si­vat ostaa päi­vys­tyk­sen kou­lu­kyy­tien kil­pai­lu­tuk­sen yh­tey­des­sä"

Kuntaliiton mielestä valtio romutti toimivan taksijärjestelmän, jonka korjaaminen on sen vastuulla. Kunnilla ei ole varaa enää uusiin tehtäviin, eikä valtionapuun luoteta. Pienillä paikkakunnilla taksiasiakkailta vaaditaan ennakointia. Taksiuudistuksen lisäksi taksien saatavuutta ovat huonontaneet päivystysvuorojen jakamisen epäselvät pelisäännöt.

Liikennepalvelulain uudistus poisti takseilta päivystyspakon, mikä on heikentänyt taksien saatavuutta pienemmillä paikkakunnilla ja maaseudulla erityisesti iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.

Taksien saatavuus on yksi kysymys, johon liikenne- ja viestintäministeriön taksisääntelyn "korjaussarja" pureutuu. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) käynnisti tammikuun lopussa säädöshankkeen taksilainsäädännön korjaamiseksi, ja lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan jo ensi vuoden alussa.

Yhteiskunnan pitäisi miettiä päivystyksen ostamista haja-asutusalueille ja pienille paikkakunnille, sanoo Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

– Kunnat ja yhteiskunta ostavat jo hyvin paljon linja-autoliikennettä ja jossain määrin junaliikennettä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi