pääkirjoitus: Sodan pelko on turha, Venäjä ei ole hyök­kää­mäs­sä Suomeen

kolumni: Pes­si­mis­ti tietää, että kesä meni jo – on jo aika stres­sa­ta tulevaa talvea

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Tilaajille

Tak­si­liit­to: Taksien saa­ta­vuus syr­jä­alueil­la on yh­teis­kun­nan käsissä – "Kunnat voi­si­vat ostaa päi­vys­tyk­sen kou­lu­kyy­tien kil­pai­lu­tuk­sen yh­tey­des­sä"

Kuntaliiton mielestä valtio romutti toimivan taksijärjestelmän, jonka korjaaminen on sen vastuulla. Kunnilla ei ole varaa enää uusiin tehtäviin, eikä valtionapuun luoteta. Pienillä paikkakunnilla taksiasiakkailta vaaditaan ennakointia. Taksiuudistuksen lisäksi taksien saatavuutta ovat huonontaneet päivystysvuorojen jakamisen epäselvät pelisäännöt.

Liikennepalvelulain uudistus poisti takseilta päivystyspakon, mikä on heikentänyt taksien saatavuutta pienemmillä paikkakunnilla ja maaseudulla erityisesti iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.

Taksien saatavuus on yksi kysymys, johon liikenne- ja viestintäministeriön taksisääntelyn "korjaussarja" pureutuu. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) käynnisti tammikuun lopussa säädöshankkeen taksilainsäädännön korjaamiseksi, ja lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan jo ensi vuoden alussa.