Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­kai­sin läh­tö­pis­tee­seen?

Valtuutetut ovat kilvan rientäneet puhumaan Rovaniemen Korkalovaaran ja Vaaranlammen koulun puolesta sekä ottamaan kunniaa itselleen hankkeen eteenpäin viemisestä. Vuosia meni hiljaisuudessa, eikä yksikään valtuutettu nostanut hanketta esille.

Valtuustossa käytettyjen puheenvuorojen perusteella valtuutetuilla vaikuttaa olevan yhteinen tahtotila siitä, että Vaaranlammen kouluhanke viedään vihdoin päätökseen viipymättä ja suunnitellusti. Puheenvuoroissa kävi ilmi myös se, että jatkossa Korkalovaaran kehitykseen panostetaan ja uuden koulun valmistumisen myötä lähiö nousee kukoistukseen.

Uutena asiana on tuotu esille puukoulu. Mahtipontinen esitys kouluhankkeen nykyvaiheessa ja asian mahdollinen selvittely viivyttää koulun valmistumista entisestään. Vuosia ovat eri toimielimet ja virkamiehet tehneet töitä hankkeen eteen, mutta silti on jäänyt selvittämättä tärkeimmät asiat, kuten koulun omistussuhteet ja eri toteutusvaihtoehdot perusteluineen. Niin vaativaksi ja kaupunkia työllistäväksi on kouluprojekti vuosien varrella osoittautunut, että valtuustolle tehtiin ehdotus uuden rakennuttamispäällikön viran perustamisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.